lauantai 16. toukokuuta 2015

Toukokuinen Kaiken Kansan Kuvakisa

Toukokuun Kaiken Kansan Kuvakisa alkaa tänään! Tai oikeastaan sen piti alkaa eilen, vaan anteeksi, lipsui tälle päivälle. Olin helatorstaina kuvaamassa naapuritallilla issikkakisoja, ja muistikortit piti saada tyhjäksi ja kuvat niiden tilaajille ennen tämänpäiväisiä Hyvinkään koulukisoja. Siispä anteeksi ja tässä, palkinnot (ai HIUKANKO hienot!!) ja aihe.

Valjas-Kolmio on lahjoittanut kaikkien kesken arvottavaksi koulukisahuovan (missä on NIIN maailman hienoimmat timangit reunassa!).



Natural Chia on lahjoittanut kaikkien kesken (poislukien huovan saajan) arvottavaksi 2 kilon "Herkullinen rehuaine kasviseos"-täydennysrehun.




Natural Chialta myös kaikkien kesken arvottavaksi (poislukien huovan ja rehuaineseoksen saajat) 1 kilon pussi chiansiemeniä!







-Kuva, mikä mielestäsi vastaa tehtävänantoa ja esimerkkikuvia; kuva, missä mielestäsi näkyy elämänilo, onni, hilpeys ja riemu. Aiheen sisään mahtuu kaikkien aiempien kisojenkin aiheet, joten AIEMMISSA KISOISSA KÄYTETTYJÄ KUVIA EI HYVÄKSYTÄ! Kuvissa saa olla ihmisiä (ja muitakin eläinlajeja kuin hevosia; kunhan yksi nelijalkaisista on hevonen/ poni), ratsastavia tai ei-ratsastavia. Hevosten/ ponien rodulla ei ole väliä. Kuva saa olla kuvattu kotona, kisoissa tai näyttelyssä; kesällä tai talvella. Kuvat saavat olla myös mustavalkoisia ja maltilla jälkikäsiteltyjä.
- Jokainen voi lähettää MAX 3 KUVAA (minä päätän, millä kuvalla lähettäjä osallistuu kilpailuun, ja vähintään tämä kuva pääsee postaukseen). Sähköpostiin voi liittää pienen tekstin kuvasta kertomaan, tämä julkaistaan jos julkaistaan.

 - Mikäli ei ole sinun ottamasi kuva, oltava ehdottomasti kuvaajan lupa ja myös kuvattavien lupa, mikäli haluat lähettää ihmisiä sisältävän kuvan. (Mainitse OMA JA KUVAAJAN NIMET, etu- ja sukunimi, oli kuvaaja sitten sinä tai joku muu.). Kaikkien kuvaajien nimet mainitaan postauksissa. Mikäli itse olet bloggaaja tai tallitms.yrittäjä, linkitän blogiisi tai nettisivullesi, sinun niin halutessasi.

- Kilpailuaika päättyy KUUN VIIMEISENÄ PÄIVÄNÄ KLO 20. 

- Mikäli haluat kuvasi varmasti pääsevän postauksiin ja osallistuvan parhaiden kuvien valintaan, lähetä kuvat totuttuun tapaan osoitteeseen minna@paivakummunhevostila.fi (mikäli sähköposti ei kuvien suuren koon takia tule läpi, lähetä minna.alaspaa@gmail.com.). Voit lähettää kuvasi facebookin kautta yksityisviestillä (Minna Alaspää), MUTTA MIKÄLI KATSON, ETTÄ KUVANLAATU EI RIITÄ (kiitos facebookin kuvanpakkaamisen..), KUVAA EI VOIDA JULKAISTA POSTAUKSESSA EIKÄ SE SITEN VOI OSALLISTUA KÄRKIKOLMIKON VALINTAAN! 

- Tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla, minulla on käyttöoikeus käyttää kuvia blogissani paivakummunpihatto.blogspot.fi. Tulokset julkistan postauksessa pe 1.6. viimeistään kello 16, muut kuvat esittelen yhdessä tai useammassa postauksessa tulosjulkistusta seuraavina päivinä.

-Kaikkien osallistujien kesken arvon, kuten jo yllä mainitsin, satulahuovan, chiansiemenpussin sekä rehuseoksen, kolmelle eri ihmiselle. Kärkikolmikolle palkinnoksi minun kuvastani tehdyn 20x30cm julisteen (saa valita kymmenestä eri vaihtoehdosta).


HUOM! Jokaisen kuukauden kärkikolmikko tulee osallistumaan kesäkuiseen arvontaa, jonka voittaja saa JOKO Horzen 40,- lahjakortti TAI kilpailijan niin halutessa ja asuessa max.100km:n päässä Jokioisilta, palkinnoksi minut kuvaamaan kilpailijan hevosta/ ratsastusta tms.

HUOMHUOM! Kaikkien yhteen/ useampaan kisaan osallistuneen kesken (poislukien kärkikolmikot) arvotaan kesäkuisessa arvonnassa Horzen 20,- lahjakortti, sekä muita palkintoja.



Ja vielä yksi kuva.. tämä myös tehtävänannon, eikö? :D

"Köysi? Mikä köysi? Ei, en ole nähnyt."


Lupsakkaa päivää sekä menestyksekkäitä kuvaushetkiä toivottaen


sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kaiken Kansan Strömsöt


Seuraavan kisan aiheen kerron postauksessani perjantaina 15. tätä kuuta. Nyt jo voin kertoa, että tuota tulevaa kisaa sponsoroi kaksi yritystä, jotka mitä ystävällisimmin penkoivat myyntilaarejansa Tampereen Hevosmessuilla.


Kaikkien seuraavaan kuvakisaan kuvansa lähettäneiden kesken arvon Valjas-Kolmion lahjoittaman Horse Comfortin koulukisahuovan, jossa on i-h-a-n-a timanttireunus. Allaolevaa kuvaa klikkaamalla pääset Valjas-Kolmion omille sivuille.




Kaikkien kuvansa lähettäneiden (poislukien satulahuovan voittanut) kesken arvon Natural Chia Oy:n lahjoittaman 2 kg:n "Herkullinen rehuaine kasviseos"-purkin.




Kolmanneksi arvon kaikkien kuvansa lähettäneiden kesken (poislukien huovan ja rehupurkin voittajat) Natural Chia Oy:n lahjoittaman kilon pussin Chia-siemeniä.





Että kannattaa seuraavallakin kerralla osallistua kisaan (vaikkei tämä oikeasti olekaan mikään karmaisevan tiukkapipoinen kisa.. :D )!

Tässä kaikki loputkin Strömsö-kuvat. Kiitos kaikille teille viidelletoista ihmiselle, ketkä tähän kisaan otitte osaa :)


Kiitos kuvistanne ylärivin Asta Hänninen (kuvaajana Henna Hänninen) ja Pauliina Tapola (kuvaajana Rea Sorasahi).
Alarivin kuvista Uutelan Tallin Eija Albrecht (kuvaajana Anna Asukka), Kaisa-Maria Jussila (kuvaajana Jemina Paukku.. tämä kuva kun olisi ollut tarkka, olisi se sijoittunut paljon korkeammalle!) sekä Katri Martikainen.

Niin se vaan on, että valtaosa näistä Strömsö-tyyppisistä hetkistä tulee esteloikahtelun yhteydessä.. Siksipä aina sanon, etten  itse suostu ylittämään muuta kuin maahan kaivettuja puomeja :D

Uutelan Tallin Eija Albrecht, kiitos näistäkin sekä sinulle että luottokuvaajallesi Noora Hämäläiselle!

(Miten tuo eläin edes saa nuo jalkansa noin, kuin tuossa ensimmäisessä kuvassa?!)

"No niin, poseeratkaapa nyt nätisti!" :D :D

Kiitos Janita Vuori sekä kuvaajasi Sofia Ankkuri. Erityiskiitos sinulle kehuistasi, niitä on aina hirmu suuri ilo ottaa vastaan!


Yksi jatkaa hommia ja toinen on sitä mieltä, että lyhyintä tietä tallille..

Kiitos Kirsi Temonen sekä kuvaajasi Jari Temonen :)

Tämä on riemastuttava kuva, jotenkin olen nähnyt tuon tilanteen ja sen elämänriemun, mikä valtaa pakoon päässeet eläimet.. :D

Kiitos kuvastasi Riina Valkola!

Kiitos Riina Valkola myös tästä kuvasta ja isot pisteet kuvaajallesi Ilona Savolaiselle onnistuneesta kuvasta :)

Kiitos Sofia Ankkuri kuvastasi :)

Täällä on, jokakeväiseen tyyliin, hiukan kaikkea pientä hommaa. Irtohypytykset aloitin, samoin juoksutukseen totuttelun ja satulan ihmettelyn. Olen alkanut epäillä, että nämä kouluvarsat eivät tiedä olevansa tulevaisuuden kouluratojen liitokavioita, kun ovat väläytelleet NIIN hienoja hyppyjä.. niille on unohdettu kertoa jotain?! :D

Kaksivuotias hannoverori Kiahan Sebastian. Seppo vaan. Joka todellakin hämmästytti minut näillä hypyillään!

Ponityttö ja Herra Laumanjohtaja. Se rupesi hempeilemään, tajusi kait, että sen tehdessään saa lopettaa hyppäämisen :D Vaan kyllä tämäkin leiskautti oikein siistin hypyn yli metrin korkuisen okserin!

Tämä kuva löytyy uudelta kuvasivustoltani, jonne tulen lisäämään kuvia ja jossain vaiheessa luomaan palvelun, jonka kautta saa tilata kisa-, näyttely- yms. kuviaan :) Mikäli minut haluaa luokseen kuvaamaan esimerkiksi laitumelle pääseviä otuksiaan, sopii laittaa sähköpostia minna @ paivakummunhevostila.fi. Mieluusti tulen, eikä hintakaan päätä huimaa :)

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja hyvää alkavaa viikkoa kaikille toivottaen

perjantai 1. toukokuuta 2015

Kaiken Kansan Kuvakisan tulokset!

Ihan ensimmäisenä, virallinen anteeksipyyntö Tuuli Halmeelle. Hän lähetti alla olevat kuvansa edelliseen "Ollaan hirmu lähekkäin"-kisaan, ja koska olin ne tallentanut aivan väärään kansioon, jäivät ne pois postauksesta (kuvat löytyivät "maksettavat laskut"-kansiostani, jossa ilmeisen harvoin käyn.. *punastuu nolona* ). Tuulille olen jo lähettänyt anteeksipyynnön ja palkinnon (sillä tuo vuohikuva olisi kyllä ehdottomasti päässyt kärkikuusikkoon), vaan vielä kerran, anteeksi kovasti paljon!





Olin viime viikonloppuna kuvaamassa tuossa naapuritallilla issikkakisoja, ja kun niiden tuhansia kuvia selvittelin ja kävin läpi, sekä toimitin kuvia niitä ostaneille kilpailijoille, muistin kuvat.fi-palvelun. Alan sinne kerätä kuviani, tervemenoa niitä katsomaan (TÄÄLTÄ PÄÄSEE!). Myöhemmin liitän sinne kaupan, jonka kautta saa näpsäkästi kuviani ostettua. Toiminee parhaiten sekä helpoiten sekä minun että kuvanostajan kannalta, etenkin nyt kun kisa- ja näyttelykausi taas alkaa (ja kuvia kerääntyy ehkä jotain ziljoona..). Tosin katsotaan kauanko minulta, ei-ehkä-niin-valtavan-tietoteknisesti-suuntautuneelta-immeiseltä menee, että osaan sen kaupan kasata.. :D

Kaikille teille, kenen orivarsalta tai ruunalta puuttuu laidunpaikka, tervetuloa tänne; vielä mahtuu kaksi otusta laumaan lupsakkaan! (Kuvaa klikkaamalla lisätietoa.)



Reunoksen Ilkan lahjoittamat kaksi riimua naruineen arvoin Asta Hänniselle ja Kaisa-Maria Jussilalle. Onnea teille!

Ja tässä, kärkikahdeksikko, olkaatten hyvät!

Tämän kisan voittaja on Moona Valldenin lähettämä riemukas kuva (kuvaajana Inka Kalkku). Minulle tämä kuva tuo muistoja ihan itsekin koetuista vastaavista tilanteista.. :D

Toiseksi tulee Susanna Salmen lähettämä kuva (kuvaajana Ronja Karvonen). Aika kiva, lähes onnistunut esteenylitys :D

Kolmanneksi tulee Anette Sorosen lähettämä kuva, joka on kuvana erittäin onnistunut; ja tuo värimaailma on, vaikka kevätihminen olenkin, erittäin kaunis!

Jaetulle neljännelle sijalle tulee Asta Hännisen lähettämä kuva (kuvaajana Suvi Pelkonen).

Ponit - ne o just tollasia ketkuja!! :D

Jaetulle neljännelle sijalle tulee toinen kollaasi (kyllä, nämä ovat sallittuja :) ) ei-niin-onnistuneesta-esteen ylityksestä (tässä ei kuulemma sattunut, onneksi). Kuvan lähetti Levälän Tallin Rosa Sormunen (kuvaajana Anu Herrala, jolle ISOT pisteet siitä, että on kuvannut tilanteen loppuun asti!)

Jaetulle viidennelle sijalle tulee Emilia Lampelan lähettämä ja kuvaama kuva.

Miten nämä estekuvat ovat aina vallalla näissä ei-niin-onnistuneissa kuvissa?! (no okei, joku epäonnistunut kolmikaarinen kiemuraura ei ehkä ole niin kuvauksellinen.. :D )

Jaetulle viidennelle sijalle tulee niin ikään lähes onnistut esteen ylitys (tai no, poni varmaankin on tyytyväinen tähän lopputulemaan..),  kuvan on lähettänyt Kirsi Temonen (kuvaajana Jari Temonen)

Kuudennelle sijalle tulee Pikkuvirran Ponitallin Johanna Niskasen lähettämä kuva (kuvaajana Tuuli Jääskeläinen). Pääsi kuulemma shettisori aika nopeasti palleistaan tuon välikohtauksen jälkeen :D :D 

Viimeistään ylihuomenna maanantaina.. eikun sunnuntaina (ai vähänkö on taas pyhäpäivän myötä päivät sekaisin!!) tulee postaus, jossa on kaikki muutkin tähän kisaan tulleet kuvat. Kannattaa tulla katsomaan nuo loputkin Strömsö-kuvat, koska niiden lisäksi näytän, mitä on palkintoina tulevassa Kaiken Kansan Kuvakisassa (joka alkaa 15.5.). On nimittäin ihan hiukan hienot palkinnot!!

Lupsakkaa vapunpäivän jatkoa teille kaikille toivottaen