lauantai 5. marraskuuta 2016

Opiskelevan talliyrittäjän..


..täytyy osata delegoida. Ainakin sellaisen opiskelevan talliyrittäjän, joka jättää (opiskelu)hommansa viimetippaan.. Että kun kolmen viikon sisällä täytyy tehdä suurinpiirtein kaiken hevostietoutensa sisältävä portfolio ja valita siihen tulevat valokuvat JA etsiä paikka missä kuvat kehittää (sillä eihän niitä voinut ajoissa lähettää kehitettäväksi..), valita tulevan vuoden seinäkalenteriin tulevat kuvat ja työstää ne painotalolle, päivittää hiukan vaiheessa oleva lääkintakirjanpitonsa ja hevosluettelonsa, opiskella anatomia ja fysiologia etuperin takaperin ulkoa koko eläin että pääsee joskus läpi ell Seppo Hyypän luotsaamasta näytöstä, tehdä kaikki mahdolliset laskelmat sisältävä yritystoiminnan näyttötehtävän kirjallinen osuus sekä opiskella edes jotain yritys- ja verotietoutta jotta osaa sitten yritystoiminnan näytössä vastata kysymyksiin niin ja pitäisi vielä käydä suorittamassa ensiapukurssi

jamitähänvieläunohdineiväthäntuossavoineetollakaikki..


Pakko siis delegoida. Eilen somen voimalla löytynyt Kirsi ompeli portfoliokirjan sivut, isäntä ja Ponityttö hoitivat paskarallin, Annika hoiti hevosten väkirehuruokinnan. Minä hoidin aamutallin; päivittäiseksi rutiiniksi muodostuneeen suolistoäänien kuuntelun ja lämmön mittaamisen sekä muutenkin herra hevoisten tarkastamisen, että ovatko päät ja jalat oikeinpäin ja kiinni ja toimivat normaalisti. Ja että korvat ovat samalla tavalla hörössä niin kuin normaalistikin ja että vettä on juotu se normaalimäärä. Kun aamulla ja illalla itse hoitaa hummat ja hommat, pystyy sen väliajan

tekemään aikatauluja delegoimaan suhaamaan tehtävien välillä venyttelemään kipeytyttä niskahartiaseutuaan lisäämään tietoisuuttaan hevosista ja yrityksestään mikä muuten on ihan mahtavaa eli

mikäs tässä siis ollessa, kun apujoukkoja löytyy. Ihan mahtavuutta!

Voi että. Tuo kauan sitten lehdestä leikkaamani sarjis pitää edelleen paikkansa. kehveli vieköön. Ajattelin, että olisin jo tähän ikään mennessä oppinut viisaammmaksi vaan ei, samalla linjalla mennään edelleen.. :D

Ja siis ettei menisi liian helpoksi, ei sitä portfoliokansiota voi ostaa kaupasta, vaan se tarttee tehdä itse. Hieno siitä tulee, vaan tietty kiireessä OLISI voinut KERRANKIN vähän oikaista tekemisissään..Entä se lääkintäkirjanpito ja hevoslistat? Helppo nakki. Käy viimeisen neljän vuoden kalenterit läpi ja poimi sieltä kaikki sulfat ja matolääkkeet ja kipulääkkeet ja rauhotusaineet ja tulleet ja menneet hevoset ja kirjaa kaikki muistiin. Olisi voinut suoraan, silloin toiminnan alkaessa, alkaa kirjata näitä muistiin??

Noup. Liian helppoa..

..sitä paitsi tässä kalentereita läpikäydessä pääsee muistelemaan eloa noin yleensä, mikä on, jos nyt ei aina niin mukavaa, niin ainakin hyvin hyväksi ihmiselle; muistaa mistä on tullut ja mihin on päästy.


Entä tuo ensimmäinen kuva? Se on sneak peak. Kurkistus siihen, miltä näyttävät tulevan vuoden seinäkalenterin kuvat. Ihan Oikeasti näytän kuvat tänään illalla, vaan tuossa teille esimakua. Muutama vinkkivitonen noiden kalentereiden suhteen, vain teille, arvon bloginlukijat..

TÄSTÄ LINKISTÄ pääset osallistumaan arvontaan, missä voittaja saa 20x30cm valokuvasuurennoksen. Aikaa on tähän iltaan kello kahdeksaan asti, kannattaa siis nyt heti käydä kurkkaamassa tuo linkki. 

Tai siis ei ole pakko.

Nyt kannattaisi, mikäli noista sneakpeakin kuvista saa selkoa ja ne miellyttävät, tilata seinäkalenteri heti samantein (minna @ paivakummunhevostila.fi tai facebookissa yksityisviestillä, Minna Alaspää), laittaa viestiin oma osoitteensa sekä teksti "sneak peak", siten saa kalenterin hintaan (20,- postikuluineen sekä alveineen) tietty kalenterin mutta myös kaupanpäällisiksi kaksi 20x30cm julistetta itselleen.

Ei tätäkään tieteskään ole pakko tehdä.


Mä meen nyt. Heippahei!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.