keskiviikko 2. syyskuuta 2015

#1 Babyoilia ja kumilenkkejä..

"ETITÄÄN PONSORIA!
Elikkä juu, yhteistyötä. Hyvänlaatuinen, huumorintajuinen yhteistyökumppani maksamaan kilipailu- valamennus että hevos(t)en kuluja. Isi ei maksa, eikä lapset anna enää mennä rikkomaan säästöpossujansa.
Mullon kaks pirun hienoa kilipapeliä tallissa, ja yks meleko hieno. Sekä neljäs odotettavissa oleva hieno, ja pellossa vielä lisää kasvamassa. Niitä pellonpuoleisia pitää vielä lannoittaa pari vuotta..
Tunnustan olevani työnarkomaani, rehellinen ja sanani mittainen, ja kun tuo menestymisennälkäkin alkaa kolkutella ovia, kun on ferrareita ladossa..
Sopivan (yhteistyö)kumppanin tullessa vastaan, lupaan edustaa naama rampissa (hymystä) ja käyttäytyä yhtä siivosti kuin ennennii, kypärä päässä.
Yhdenillanjutut ja renkaanpotkijat, älkää vaivautuko. Rock N'Roll !"
Törmäsin somessa tuohon sponsorinhakutekstiin, josta tuli NIIN "siitä se ajatus sitten lähti"-fiilis; kerrankin ne kaksi tai ehkä jopa kolmekin yksinäistä aivosolua kirskahtivat yhteen (hetkeksi vain, tosin..). Pisti sumplimaan Päiväkummun Hevostilan loppuvuoden markkinointibudjetin kohteet ihan uusiksi. Pähkäilin, että ehkäpä nyt hylkään muutaman varsanäyttelyn käsiohjelman mainospaikat (ei muuten ihan halpaa puuhaa ole, niissä mainostaminen!), ja siirränkin pienenpienet ylimääräiset (?) euroseni ihan uuteen osoitteeseen. Ponityttö veti tästä herneen nenäänsä ("ja SÄ sanot MULLE ettei oo yhtään rahaa ostaa ees sitätaitotataikolmatta hömpötystä"), isäntä vaan pohti pitkään ("sulla toi ajatus taas lentää.. huoh") MUTTA onneksi Riikka itse innostui.

Riikka on Aikas Kova Tyyppi  ( lue: kilparatsastaja-hevoskuiskaaja-ammattiratsuttaja-rodeoratsastaja-hevoskasvattaja) mutta myös kotiäiti-keittiömestari-psykologi-heinämies-kirjanpitäjä-webmaster-varastotyöläinen-paskanlappaaja-pakkaaja-kauppias. Se, mikä kolahti, oli hänen määritelmänsä viimeisen kohta; "köyhä hevosenomistaja". Siksipä tulette jatkossa lukemaan Riikka Harjulan Callisto Horsesin ja Päiväkummun Hevostilan välisestä yhteistyöstä, kerran kuukaudessa teen postauksen; ei nyt ehkä Rolexin tai Racingin tai Volvon tyyppisistä isojen rahojen diileistä, vaan Yritteliäiden Ihmisten Välisestä Olemisesta.

Tässä siis, olkaa hyvät, Päiväni Kilparatsastajan Sponsorina, osa 1. Riikan vastaus kysymykseeni "mitä teet tällä saamallasi valtaisalla summalla?" toimii samalla erittäin valaisevana ohjeena kaikille, kenen hevoset osallistuvat näyttelyyn.


Paras pesukuva ever?! <3
Tämä ja alla oleva kuva, Riikka Harjula

Tällä hetkellä voisin marssia neljänkymmenen euron kanssa ruokakaupan kautta hevostarvikeliikkeeseen; Ebef on tulossa (toim. huom. European Breeding Event Finland, jonne on ilmoittautunut yli seitsemänkymmentä maitovarsaa!). Sinne valmistelu on tärkeää; pienet silaukset viimeisen päälle kruunaavat kaiken. Ostoslistaani siis kuuluisi Cowboy Magic-selvitysgeeli sekä shampoo ja silikoniset mustat kumilenkit (toim. huom. miten niin ne peruslenkit, jotka juuttuvat letinnykeröihin kuin paska junttilan seinään, eivät kelpaa!?!); ruokakaupan puolelta BabyOil ja täydellisten lettien tekemisessä oleelliset tylppäpäinen neula ja karhunlanka (joita ei kuulemma löydy käsistään näpsäkän Riikan kaapeista..)

Cowboy ja rosewater; en ehkä ymmärrä yhtälöä!?


Kaikki hevoset NIIN tykkäävät pesusta?!
Kuva Anna Niemelä


Ensin pesen hepan shampoolla, mieluiten edellisenä iltana, jotta karva kerkeää yön aikana laskeutua nätiksi. Lorautan jo pesuveteen pienen tujauksen BabyOilia, tällöin se levittyy karvaan hyvin antaen hienon kiillon. Sukkapyykki tehdään ehdottomasti kimoshampoolla, kaviot pestään juuriharjalla hyvin sisältä ja ulkoa. Harjaa en kovin paljon hankaa shampoolla; on paljon helpompi letittää kun siinä on vielä hepan omaa rasvaa (toim. huom. kaikki kampaajat sekä pitkähiuksisten tyttöjen äidit tietävät tämän saman; ”..tana näistä mitään lettiä saa, kun hiukset vaan lentävät karkuun!!). Hepan kuivaus ja loimitus. Häntään suihkutetaan hyvä määrä nestemäistä showshineä (tätä ei kuulemma sovi säästellä) ja letitetään ranskalaisittain ylhäältä asti; seuraavaksi päiväksi saadaan sitten kaunis kihara. Selvitys tehdään vasta seuraavana päivänä lettiä avatessa, hännän kuivuttua (kampaajat ja hiuksiaan arvostavat tietävät tämän saman; märkänä ei hiuksia/ jouhia saa selvittää, aiheuttaa muuten ”tuhoa”). Ennen kuin pesuvesi on ehtinyt kaviosta kuivua, laitetaan öljyä, joka sitoo kosteuden kavioon. Ylimääräiset karvat poistetaan. Vuohistupsut, niskaan siili, hännän tasaus, nypitään silmän ympäriltä tuntokarvat pois näkökenttää haittaamasta (toim. huom. muutama vanhempi herrasmies voisi tätä aspektia harkita; vai auttavatko nuo vanhain herrain kulmakarvat piilottamaan eukon näkökentästä?!). Ettehän vaan koske turvan tuntokarvoihin, se on ehdottoman kiellettyä, jos yhtään hevostaan arvostaa!

Ennen hoohetkeä letitys (ne silikoniset kumilenkit!!), mieluusti vielä ompelemalla jotta tulee kauniit sykeröt (toim. huom. miten ihmeessä tämä tehdään villikkovarsoille?!). Harjaus tiiviillä harjalla, tarvittaessa kavioiden pesu. Viimeistellään turpa ja silmänympärykset BabyOililla; voi myös laittaa harjan tyveen, korviin sekä häntään. Tässä vaiheessa häntään sopii paras selvitysaine ever, Cowboy Magician geeliselvitysaine (toim. huom. en vieläkään tajua tuota ruusuvettä tässä lehmipojan magiassa..?)

Näyttelyn jälkeen - oi onnea :)


Josko näillä ohjeilla myös vähemmän-ammattilaisten varsat pärjäisivät näyttelyssä, olisi oikein hyvä. Siispä onnea matkaan Riikan sekä kaikkien muidenkin varsojen omistajille; olittepa sitten Ebeffiin tai jonnekin muualle menossa.! Minun näyttelyvalmistautumisurakka alkaa Mustan harjan käsittelyllä, lienee paras jo nyt alkaa irroitella mutaklimppejä ainakin metrin mittaisesta harjasta, jotta hevoinen olisi edustavana Urjalan näyttelyssä 19. päivänä tätä kuuta..


Hyvää keskiviikkopäivää kaikille toivottaen

P.S. Pihattojengin esittely tulossa varmaankin seuraavassa postauksessa (tai sitä seuraavassa.. tai sitä seuraavassa..), täällä on koolla taas riemastuttava sekametelisoppa! Joulukuussa muutan itseni teiniriiviöiden kaitsijasta lastentarhatädiksi, kun viisi nulikkaa muuttaa äitiensä luota tänne.. *pyyhkii hikeä otsaltaan*. Vieroitettujen varsojen kiintiö on siten ehdottomasti täynnä, mutta laumaan mahtuisi heti yksi tai kaksi 1-2 vuotiasta orivarsaa! Infoa täällä.

2 kommenttia:

 1. Kiitos postauksesta! Tämä on tosi hyödyllinen vaikka suomenvarsoja olen ennenkin näyttelyssä käyttänyt mutta eihän muutama uusi kikka varastossa mitään paina, eihän? ;)
  Vielä jos sellaisen tipsin saisi, että millä valkoisen hännän saa oikeasti valkoiseksi... Fairylla? Sillä olen pessyt pahimmat likaklimpit tuosta vaaleasta neidosta, mutta häntä meinaa aina enemmän ja vähemmän muistuttaa pissistä moppia vaikka mitä tekee :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketsupilla! Yllättää kun oikeasti kokeilee :D

   Poista

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.