sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kesäkuvia ja lupaus katetuottolaskelmasta

Ainakin meillä täällä Jokioisilla on tänään(kin) tositosi lämmin; Herra Laumanjohtaja hikoaa ihan jo perustyöskentelyn aikana huomattavasti normaalia enemmän. Ihmekö tuo, tässä plus kymmenessä asteessa ja siinä talvikarvassa.. Sää ja maisema ovat marraskuisen tylsät; harmaata ja ankeaa. Tähän säähän sopivat oikein hyvin kesäkuvat; tässä postauksessa näytän kaikki loput kuvakisaan tulleet kuvat. (Toissapäivän postauksessa näytin kuvakisan voittajat sekä erikoismaininnan saaneet.) Haluan vielä nostaa tähän yhden eilisen postauksesta unohtuneen linkin. Minna Kiison toiseksi tulleessa kuvassa olivat Minnan suomenhevoset heinänteossa, näiden hevosten omille sivuille pääsee tästä.

Kiitos kaikille osallistujille sekä palkintojen lahjoittajille, Callisto Horses, Hevostiimi ja Kynsistudio Tuija Rauman. Kiitoskiitoskiitos!


Aivan valtavan kaunis kuva Milla Markkaselta, kiitos tästä!


Kesäriemuja Emilia Lampelalta ja Anette Soroselta. Pisteet rohkeudesta, tällainen tätiratsastaja ei tuollaisesta uskaltaisi edes haaveilla..


Kummatkin kuvat ovat Anna Kokkolalta. Tuo tytön ilme! <3


Laiskottelu ja lepääminen, olennainen osa kesää :D
Kiitos kuvista Katri Martikainen, Laura Peltokangas ja Satu Sunikka!


Kiitos kuvistanne
Maria Virtanen (kuvan ottanut Anniina Vuohelainen), Mari Muhonen, Jenni Pakarinen ja Anna Tähti-Hiironen!

Janina Suokas lähetti Jaakko Raittisen ottaman kuvan. Vuorokauden ikäinen varsa on yhdeksäntoista vuotiaan emänsä ensimmäinen. 

Petra Kataja-Aho lähetti tämän Katriina Kanervan loppukesänä ottaman kuvan. Tämän kun näkisi vaakana ja vaikkapa mustavalkoisena, vielä enemmän korostaisi sitä tunnelmaa, mikä ainakin minulle tästä tulee; haikean hiljainen.


Viimeisinä vaan ei yhtään vähäisimpinä kesäkuvina Satu Määttäsen lähettämä kuva (Sadun blogiin täältä) sekä Raisa Laineen lähettämä ponikuva (Raisan blogiin täältä). Kiitos kaikille, piristitte valtaisasti näitä harmaita päiviä! Muutama on harmitellut tästä kisasta myöhästymistään. Luulen, etten ihan turhia lupaile, mikäli ohimennen mainitsen, että viime vuonna oli kuvakisa talvipäivänseisauksen aikaan. Voisinpa melkein ajatella, että sellainen olisi tänäkin vuonna. Tulevat säät vaikuttanevat siihen, onko aiheena edelleen kesän auringot, vai talven lumet. Nähtäväksi jää!Muutama taho on kommentoinut seinäkalentereitteni hintaa (25,- alveineen ja postikuluineen), täällä blogissakin. Myönnettäköön oma virheeni, kiukuspäissäni (maksettuani juuri tuhannella eurolla eli tilini tyhjäksi talliyritykseni laskuja) alennuin omassa kommentissani samalle tasolle anonyymin kommentoijan kanssa. Mielipiteeni edelleen pidän, mutta olisin voinut jättää kommenttini kirjoittamatta. Siitä kuitenkin heräsi minulle ajatus, jonka meinaan tuoda postaukseksikin. Sana katetuottolaskelma tuskin kovin usein näissä hevos- tai hevoskuvausblogeissa esiintyy ja se lienee nuorelle väelle täyttä hepreaa. (Talli)yrittäjän elämässä sen kanssa saa painia useastikin ja lähinnä siinä harmaita hiuksia tuottavassa mielessä, että hevostaloudessa hyvä kate on yhtä yleistä kuin suomenhevonen, joka ei välitä ruoasta; tai tätiratsastaja, joka ilman satulaa ja suitsia painelee ratsunsa kanssa kiitolaukkaa pitkin sänkipeltoja. Ajattelin tuoda kaiken kansan nähtäville seinäkalenterini katetuottolaskelman, jotta tuo anonyymi sekä kaikki muutkin voivat sitten ihan itse päätellä, onko tuo markettihintoihin verrattuna ylihintainen seinäkalenterini valtaisa kultasampo minulle ja hävytöntä riistoa teille, vai vain ylimääräisen työn tuottava ja nippanappa kulunsa kattava projekti, jolla riemastutan vain kalenterin ostajia ja verottajaa.

Sunnuntaiterveisin
Minna/ Päiväkummun Hevostila (linkistä fwb-kalenterin kuviin ja tilausohjeeseen)


10 kommenttia:

 1. Hienoja ja tunnelmallisia kuvia nämä tähänkin postaukseen päätyneet kilpailukuvat :) Täytyy myöntää, että tällä kertaa suurimman mielenkiintoni vei kyllä tuo lupauksesi katetuottolaskelmasta: Tein pikaisen päässälaskun kalenterien todennäköisestä tuotosta kaikkien kulujen jälkeen ja mielenkiinnolla odotan, kuinka kauas tai lähelle totuutta pääsin arvioissani. Hevospiireissä tosiaan harrastajavalokuvaajien matalalla pitämät hinnat (en väitä olevani tässä yhtään muita parempi) takaavat sen, että kauhistelua on tulossa, jos joku ihan oikeasti hinnoittelee työnsä niin, että siitä jopa jäisi hitusen voitolle ja saisi itselleenkin palkkaa. Jospa nämä elävän elämän esimerkit avaisivat silmiä :)

  VastaaPoista
 2. Sen verran täytyy tädin nillittää että tässä päivityksessä oli neljä kuvaa joissa on ratsastaja hevosen selässä, kolmella heistä ei ollut kypärää (ja aika haipakkaa mentiin), kun me hevosyrittäjät noita lapsia kovasti opetetaan niin ei viitsittäisi vesittää niitä opetuksia jakamalla tällaisia kuvia (joo, en vetänyt vuorokautta henkeä ennen kuin kirjoitin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat olivat valokuvauskilpailuun tulleita, ja aiheenantona oli "Kesä 2015". Koska en aiheenannon lisäksi rajoittanut kuvia millään tavoin, myös nämä "tukka hulmuten"-kuvat olivat siten sallittuja. Varsapihattoyrittäjänä olen pääsääntöisesti vastuussa vain omalla tilallani tapahtuvista asioista (eikä täällä tietenkään kukaan edes harkitse nousevansa hevosen selkään ilman kypärää, koska vain puupäät leikkivät hengellään, jos päättävät ilman kypärää ratsastaa) mutta kiitos kommentistasi, pistän harkintaan seuraavaa kuvakisaa suunnintellessani!

   Poista
 3. Anonyymi6. marraskuuta 2015 klo 19.31
  25€ kalenterista? Sulla on mukavia kavereita jos noita ostavat.

  Vastaa
  Vastaukset

  Minna Alaspää6. marraskuuta 2015 klo 21.25
  Voi rakas pikku mussukka. Sitten kun kasvat isoksi niin opit ymmärtämään matematiikkaa, realismia ja yritystoimintaa.


  60-luvun pikku mussukka täällä hei.
  Voi olla että sinulle 25e kalenterista on vähän, mutta ulkopuolisena hevosiasi ja kuviasi tuntemattomalle se on paljon, verrattuna kaupoissa myynnissä oleviin kalentereihin joissa on myös hevoskuvia -ja hintaa 8-11 e. Kuvaajina maaiman huippuja.
  Kaikki on niin suhteellista. Tunnearvosta en maksa, ajattelin kommentillani että sinulla on kivoja kavereita kun 25e kalenterista maksavat,
  Se miten vastasit kommenttiin kertoo enemmän kuin tarpeeksi sinusta ja tarjoamistasi palveluista, mukaanlukien blogisi jonka avasin viimeisen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. p.s http://www.ifolor.fi/kuvakalenterit/seinakalenteri_a4_vaaka,
   Hinnat alkaen 13e.

   Poista
  2. Onneksi löytyy paljonpaljon vaihtoehtoja, niin että jokaisella on mahdollisuus oman maksukykynsä ja mieltymystensä mukaan saada seinäkalenteri. Kaupoista löytyy seinäkalentereita tuolla mainitsemallasi hinnalla, kuvat yleensä Shutterstockista, mistä löytyy, niin kuin sanoit, maailman parhaat mutta myös lähes kenen vaan (se kun on "avoin", minne kuka vaan voi liittyä ja ladata kuviaan myytäväksi). Sitten on minun kalenterini, minkä hintaa en onneksi ikinä ole väittänytkään halvimmaksi, mutta mikä lähentelee jo käsityötä sekä myös kotimaisuusasteeltaan sataa prosenttia (minä kuvannut ja suunnitellut, piispanristiläinen yritys painattanut sekä kotimainen rahtiyritys sekä tuonut minulle että sitten lopulta teidän postilootaanne). Ifolorin palveluja olen itsekin käyttänyt ja ne toimivat niille, kenellä on omat (riittävän hyvälaatuiset) kuvat sekä aikaa tehdä oma kalenterinsa. Ifolor on oikein hyvä, minun kalenteriani vastaavanlaisen hinnaksi tulisi noin kaksikymmentä euroa (A3-kokoinen kalenteri + postikulut), eli viisi euroa tätä myymääni halvempi.

   Poista
 4. Hei! Vieläkö kalenteria voi tilata? Haluaisin niitä 4 kappaletta. terkuin Eve Alhos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on jäljellä, sekä suokki- että fwb-kuvilla :) Laitan sinulle huomenna viestiä, fb:n kautta.

   Poista
 5. Nyt on ihan pakko kommentoida. Tilasin kalenterisi viime vuonna. Ja en ole kaverisi ;) Tiesin toki, ettei se ole halvimmasta päästä, mutta mitä sitten? Se on joka päivä tuonut iloa minulle kun siihen katseeni osuu ja jos tuon 25€ jakaa vuoden jokaiselle päivälle.. Lisäksi minusta on kiva tukea ihmistä, joka jaksaa yrittää ja jolle tavallaan saan "kasvot" blogin kautta. Seuraavalle vuodelle onkin ongelma- molemmat kalenterit näyttävät niin ihanalta etten osaa päättää kumman tilaisin!

  VastaaPoista

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.