perjantai 15. tammikuuta 2016

Siitä se lähti.. ja tähän se levisi.


PITI tehdä kuvamuistelut viime vuoden kesältä ja syksyltä. PITI tehdä ravinnonsaantilaskut jos nyt ei kaikista niin osasta ainakin. (piti myös nukkua univelkoja pois ja rentoutua kovien pakkasten aiheuttaman lisätyömäärän jäljiltä). PITI tehdä selkeä postaus pihattotyyppien väkirehuruokinnasta

PITI. Tuli seliselitynkä.

Mutta hei, hyvin se Täydellisen Informatiivisen Väkirehuruokintapostauksen tekeminen alkoi! Kuvasin pihattotyyppien "yksi syö tuossa toinen tuolla ja kolmas odottaa oman rehunsa kanssa"-järjestelyni.


 
Kolme vierekkäin, omissa tolpissaan. 

Yksi melkolailla sattumanvaraisesti valittu varsa kentän ja pihattoalueen väliin jäävässä neliössä vapaana.

Tämä varsa myös ystävällisesti näyttää varsojen syöttämiseen liittyvän suurimman ongelman, kuopivat etujalat, mikä kivasti kaataa kulhot ja pakkasilla myös rikkoo ne. Mutta hyötynsä siinäkin. Pihaton liepeillä asuvat harakat ja pikkulinnut voivat paksusti, kun niillekin piisaa tarkasti laskettua ja täydellisen aminohappokoostumuksen omaavaa ruokaa.. tana..

Pihattoalueen vieressä (ensimmäisen kuvan kolme tolppaa jäävät kuvan oikealle puolelle), kaksi omissa tolpissaan. Nopeiten syövä laitetaan ensimmäisenä, kun se on syönyt pääsee hitaammin ruokansa nauttiva oman ruokansa kimppuun. Kaikista hitaiten syövä laitetaan heti alussa omaan tolppaansa, saa sitten viimeisenä syötyä oman ruokansa kun muut ovat jo takaisin heinäkasan äärellä..

Kaksi etualalla olevaa ovat ainoat, ketkä syövät samaa ruokaa ja samat määrät. Kun tolpissa olleet ovat valmiit, pääsevät ne kentän puolelle; nämä kaksi saavat syödä rauhassa, kiitos väliporttien.

Mieluummin havuja kuin pihaton seinää..


Tähän asti meni ihan kivasti, eikö?! Vaan tähän se sitten hyytyikin, homma levisi käsiin, koska piti tehdä kahden kuukauden rästissä olevat kirjanpidot.

Kirjanpito. Suuresti vihaamani, vei NIIN liian paljon aikaa (esimerkiksi täydellisen postauksen tekemiseltä).




Kun paperipyörittelyyn joutui/ pääsi (ja kun koulusta tuli taas tulevan viikon lukujärjestys), aloin kurkotella niiin liian korkean kuusen latvaan; mietin että eikös näpsäkästi tulisi samalla sekä postaus että koulutehtävä?!



Sitten olikin pöytä jo tämännäköinen..



..eikä mistään tullut valmista, ainakaan tähän kellonlyömään mennessä.

Joten. 

Ravinnonsaantilaskelmia joudutte odottamaan koska ne ovat hieman.. hmm.. vaiheessa. Vuoden 2015 muistelut tulevat jossain käänteessä. Kuvia Ponitytön TET-harjoittelusta Harjulan Riikalla tulee kun tulee. Pihattokatetuottolaskelma on kaukainen haave. Tällä hetkellä voitte tiedustella merkittävistä jalostusoreista sekä niiden jälkeläisistä, niin amerikkalaisista, suomenhevosista kuin fwb-hevosistakin, koska teen niistä vuoden 2015 elokuussa palautettavaa koulutehtävää..

..tai siis teen ihanhetikohta kunhan olen ensin lukenut ruokinnan tenttiin..

.."Äiti hei, herää, sä nukut siinä kirja sylissäs!"


Hilpein viikonlopun toivotuksin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.