keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Ella-Aputytön lauantai

Olin hommissa ja talliani edustamassa viime vuoden Hihsissä. Siellä Ella tuli juttelemaan, kyseli mahdollisuutta tulla ihmettelemään varsojen kanssa työskentelyä. Toukokuussa hän oli viikonlopun täällä, auttoi siinä ja tässä (minun toivomani kokkausvuoro muistaakseni toteutui, mutta hänen toivomansa irtohypytys kyllä jäi väliin..). Kesällä Ella oli täällä viikon verran kissa-/koira-/talovahtina sekä lomittajan apulaisena. Olen vilpittömän hämmästynyt siitä, että hän tahtoi tulla uudestaan (meidän ollessa paikalla..); talossa oleva kaaos, sekä tavaroiden että ihmisten kesken, yleensä karkottaa innokkaimmat. Ainakin sellaiset, ketkä eivät ole tottuneet riiviöiviin aina-toistensa-kurkussa-roikkuviin kutosluokkalaisiin kaksospoikiin. Tai kommunikointiin mikä tapahtuu pääsääntöisesti isoilla kirjaimilla ja enemmän ja vähemmän painokkaasti.Tai siihen, että tänne tulevan aputytön hommiin kuuluu ihanmitävaan (pyykkien viikkaus, imurointi, kokkaaminen, varsan talutus, aidanteko, tolppien maahanhakkaaminen, nukkuminen kolmen kissan kanssa samassa sängyssä jne..). Tai edes siihen, että bussilta haettaessa hänet survotaan sillitsuolassatyyppisesti pienen auton takapenkille kaksosten viereen, ja loppumatkasta isketään kolme kennollista, vajaat sata kappaletta, kananmunia syliin (no kun se kanala oli siinä näpsäkästi matkan varrella, eivätkä ne rikki mene, jos suorassa pitää..)..

Että rohkea likka se on, tuo Ella, ja äärimmäisen avulias :)

Irtohypytimme/ totutimme kujaan kaikki nuoret, ohjeeni Ellalle oli "ole sä kauraämpäri". Hän palkitsi varsat siitä, että ne suorittivat kujan. Yksi talutettuna, yksi issekseen kävellen (niin että minä kävelin perässä), yksi ihan oikeasti esteet hypäten. Tässä vuotias nuoriherra (joka saattaisi ehkä myös tarvita hienoista parturointia..), ansaitulla tauolla. Koska onhan se hirmu jännittävää mennä tolppien välistä.  ja kun kinttujakin tarttee nostella!


Ei liene vaikea arvata, minkä rodun edustajat pistävät kivasti kinttuihinsa vipinää, kun ne ymmärtävät, mitä on tarjolla kujan päässä.. :D
(Vitsit, jos siellä olisi suklaata, tulisinko MINÄ lujempaa ja kevyemmin?!? :D )Paavon alkuverryttely..


..ja itse suoritus. Kaksivuotias Paavo oli ainoa, kuka on tätä hommaa (tällä tallilla) tehnyt ennenkin ja siten ainoa, kuka hyppäsi ihan oikeasti, muut ovat vasta totuttelemassa tähän puuhaan. Kesätuon jälkeen Paavo hyppäsi viimeisenkin esteen pystynä (normaalisti se on okseri), korkeus taisi olla 80cm.


KattiKatti päivälevolla (että se pitää tuosta korista.. ja melkein mahtuukin siihen.. :D ) ja Ella lounaalla (tai no, lounas ja lounas, tämän talon emäntä on hiukan laiska köökkipuuhissa; Ella taisi syödä sitä mitä kaapista löytyi..)

Että on komia!! Vaimitensenytmeni..

Pihattoaitojen viimeistelyä ("kyllä minä sinulle aina hommia keksin!").


Ennen kotiinlähtöään ehti Ella hetken ihmetellä hevosten ihmettelyä. Tässä Paavo, Veikon ja uusin tulokas, vuotias Valtteri.
Aika pieniä ovat, nämä yksi- ja kaksivuotiaat, kun aikuinen suokki (jonka säkäkorkeus on lähempänä sataakuuttakymmentäviittä..) näyttäisi olevan pienin.. :D

Kiitos avustasi Ella, kiitos paljon! Aina ovat ylimääräiset kädet ja apu tervetullutta.. ihan noin niin kuin vinkkinä kaikille muillekin (ketkä kokevat uskaltavansa tänne tulla..) tervetuloa.. ;)

Terkuin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.