torstai 8. lokakuuta 2015

#2 Päivä Riikan elämästä

Viime kuun sponsorirahoilla (niillä valtavilla, mitä allekirjoittaneelta liikenee.. not?) sain lahjottua Riikan tekemään Babyoilia ja kumilenkkejä-postauksen. Tämän kuukauden summalla sain aneltua Riikalta kuvia, joita hän urhoollisesti jaksoi kuvata pitkin päivää ja vielä urhoollisemmin taistella minulle asti ("ai ei tää facebook laittanutkaan kuvatekstejä mukaan".. "ai ei se mennytkään yhtenä sähköpostina".. "no minä yritin laittaa sinulle vaihtoehtoista sähköpostiosoitetta muttei se viesti tullutkaan perille" jne) unohtamatta täydentäviä kysymyksiäni, joihin vastaamiseen häneltä saattoi mennä koko kahvitauko.. Kiitos kärsivällisyydestäsi Riikka; yritän jatkossa olla sponsori, joka aiheuttaa vähemmän työtä ja vaivaa ja joka tuottaa enemmän hyötyä ja helppoutta.. :D




No mutta. Tässä teille kuvakertomuksena päivä Callisto Horsesin Riikka Harjulan, ratsuttaja-kilparatsastaja-kasvattaja-talliyrittäjän elämästä, olkaa hyvät!


Kello 05.15, päivän kalsarivalinta.
Kysyin Riikalta, paljonko heillä siellä Ypäjällä oli pakkasta (meillä Jokioisilla oli viisi astetta..). Riikka vastasi, ettei ollut uskaltanut katsoa.. :D

Klo 05.30, aamupala ja paperitöitä.
(Kysyn vain, MISSÄ IHMEESSÄ ON KAHVI???)

Klo 06 aamupuuro. Pavon Speedibeetiä + Sinipellavan pellavarouhetta.

Klo 06.30 aamutalli. Siivottavana kuuden karsinan talli sekä ponien ulkokatos.


Klo 08.15 kaksivuotiaalle Jimpulle aamupalaa sekä tarhojen siivous.
(Allekirj. huom.; WAU mikä tarhanpohja!!)


Klo 09. Riikka kirjoitti kuvateksteiksi "Huomatkaa kuinka Karkkia kiinnostaa", sekä "talvihanskat".
(Onko talvi jo ihan oikeasti tulossa?? On, ainakin meillä täällä naapurikunnassa; aamulla piti pistää auto piuhaan, että päästäisiin nikottelematta liikkeelle..
..tosin se, johtuuko se autosta vai pakkasesta, jäänee epäselväksi.. :P )


Klo 09.45 Viivin koulutreeni. Kuusivuotias fwb-tamma Fay of Avalonin tavoitteet ensi kaudelle ovat Riikan mukaan 120cm luokat sekä muutama koululuokkakin.
Tai härkätaistelu, riippuen siitä, miten tamma tulee toimimaan.. :D

Klo 10.45 herkkuhetki.
(No, herkkunsa kullakin.. :D )

Klo 10.49, Hamppukauppa. Kysyin Riikalta hampusta kuivikkeena, hän vastasi näin:
"Vaihdoin hampun kokeiluun n. 1,5kk sitten. Olin siitä kiinnostunut jo aikaisemmin, mutta hinta vielä pelotti minua. Varsinkin kun olin kokeillut jo vaikka ja mitä kuiviketta- ja aina vaihdoin takaisin puruun.
Otin sitten satsin kokeiluun. Ohjeessa sanotaan että n.4 paalia per karsina. tietysti riippuu karsinan koosta. Itse laskin 'että semmonen 3/4 osa paalia per neliö, eli meilläkin on muutama erikokoinen karsina: normi 9 neliön karsinaan laitoin 6 paalia, hiukan siis enemmän mitä ehkä suosituksissa.
Tän jälkeen annoin olla joku 4-5 päivää niin, että siivoilin vain kikkareet pois. Sit lisäsin kaikkiin vielä pari paalia lisää: ja voila! superhyvä patja on valmis!
Tän jälkeen en tosiaan ole kuin lisännyt sen ehkä yhden paalin per kersina per viikko. Joillekin oikein sottapytyille sit kaks paalia. Muuten siivotaan vain kasat ja kikkareet, ja sit pissat vasta kun alkaa tulla "näkyviin". Hamppu voittaa muutenkin mennentulleen kaikki kuivikkeet, se ei pölise yhtään, siinä on todella neutraali antiseptinen tuoksu, hepat maistaa sitä kyllä mutteivät syö, patjaksi tehtynä se imee hyvin, sekä se on helppo käyttää. tietty vielä sen saa ajaa suoraan pellolle."

Klo 10.50, "Namipussi, on meillä kaikilla hevosilla käytössä , isot ja erityisesti varsat saa siitä palkkioita kun ne on tehneet jotain "oikein" (sekä myös selkäänkiipeämisen jälkeen tai ridan jälkeen) näin hevoset saa odottamaan ihmistä parammin."

Klo 11.15 Pomminpurkaja-Pikkuliisa. Kysyin lempinimestä, "Sillon jo pomminpurkajan tukkakin! On pieni ja pippurinen ruutitynnyri, myytävänä myöskin! Kiltti kuin mikä, mutta syttyy voittamaan esteradalle!"

Klo 11.20 Elli. 3vee.

Klo 13.15, Venus ja karvat. 



Klo 14, rivinhoitoa.

Klo 14.10, säteenhoitoa. "Harjaan ja putsaan kaviokoukulla ensin kavionpohjan, tai jopa mieluiten pesen kavion. Tämän jälkeen 2-6 päivään joka päivä tuota ainetta tummin kohtiin. Nyt Venus aloitti tämän kuurin, koska sillä hieman haiskahti märkien kelien jälkeen kavionpohjat. Tämä aine on auttanut minulla tosi hyvin, mutta en ole varma saako sitä enää Suomesta mistään. vastaavanlaisia kyllä on varmasti tarjolla, mutta että auttaako, en tiedä.."

Klo 14.25 Minnin juoksutus.
Vasemmalla Nuorten Hevosten Festivaaleilla elokuussa ottamani kuva, oikealla Riikan eilen ottama kuva. Tätä Oldenburg premie-tamma Roman Hummingbirdiä "on hoidettu paljon kiropraktion, osteopaattien ja hierojan avulla tänä vuonna.Sillä on todennäköisesti traumaperäinen kieroutuma lanteessa, jonka huomasin keväällä selästä käsin kun olin laittanut sen satulaan. Siitäkin tulee jumiheijasteita mm. selkään ja niskaan. Täten sillä on aikamonipuolinen tuo reenaus, se juoksee kerran-pari viikossa liinassa."


Klo 15 Riikalla sisäänratsastuksessa oleva kolmevuotias ruuna Festivo. Luonne kuulemma täysi kymppi. Ja myytävänä :)

Klo 16.20 Manta-mussukka. Sama hevonen löytyy myös tuolta ensimmäisestä kuvasta :)

Tämä Jessica Oleniuksen kasvattama ja Riikan itsensä omistama viisivuotias fwb-tamma Carmanda (Cardento - Königin's Sohn KS) osallistuu Riikan kanssa tämän kuun lopulla Hihsiin, torstaina ja perjantaina. Kaikki kipin kapin paikalle heitä kannustamaan, jooko!?

Klo 16.55 Dresscode? :D
Hevoset vasemmalta lueteltuna: kolmevuotias Bear Bay Venus FWB (Catcall - Carano). Kuusivuotias Viivi, Fay Of Avalon (David Copperfield - Electro). Viisivuotias Manta, Carmanda FWB (sukutiedot yllä).

Klo 17, kolme apinaa; Sofi 5vee, Sandra 7vee ja Miko 2vee.
(Hämmästyttävää, että Riikka ehtii tekemään ihan perusäitijuttujakin, kaupan kautta kotiin ja siihen malliin.. :D )

Klo 17.30 NuoriHerra Hevosmies Miko, My Little Pony kourassaan.
(Tarina ei kerro moisen virnistyksen syytä.. jos minun lapseni olisi, epäilisin heti jonkinlaista vilppiä tai muuta epäilyttävää.. :D )

Klo 20.30, vuosikkaiden vienti pihattoon.

Klo 22, iltaheinät.


Niin että vieläkö joku on sitä mieltä, että hevoshommissa on suurta glamouria ja hohtoa; tai yrittäjän vapaassa aikatauluttamisessa muka jotain vapaata?! :D


Torstaiterkuin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.