perjantai 23. lokakuuta 2015

Kesästä ja kuvista

Hämmästyttävän kauan kesti kauniita kuulaita ja usvaisia aamuja. Ehdinkin jo onnellisena ihmetellä, kuinka pitkälle kalenterissa päästään, ennen kuin se kurja osa vuotta alkaa. Lokakuun toiseksi viimeiselle viikolle, hiukanko hienoa! Eilen oli sää NIIN hanurista, ainakin täällä Jokioisilla; tuulta ja sadetta ja äkäisiä turpia ja vilkkuvia silmänvalkuaisia. Ylihuomenna sunnuntaina on, ainakin osalle, Se Paska Päivä. Lopuille se vaan on ikuisesti harmaita hiuksia aiheuttava "käännettiinks sitä kelloa ny viime vai tulevan kesän suuntaan?!".

Mutta koska pimeää on, ja enenee vaan kellojensiirron myötä, ei auringon-/valonkaipuussaan auta muu kuin kesäkuvien katselu. Niitä tosin katson anyways tähän(kin) aikaan vuodesta, ensi vuoden seinäkalenterikuvien valinta on tässä taas (etten sanoisi hienoisesti) levällään. Suomenhevosille tulee oma kalenterinsa sekä fwb-hevosille myös. Tarkempia tietoja kuvista tulee sitten, kun olen saanut valittua yhteensä kaksikymmentäkahdeksan kuvaa.. Toki kalentereita voi varata jo nyt (minna @ paivakummunhevostila.fi tai facebookissa, Minna Alaspäälle osoitetulla yksityisviestillä). Kalenterikoko avattuna A3, hinta posteineen ja arvonlisäveroineen sama kuin viime vuonna, 25,-. Postitukset viimeistään joulukuun alussa. Allaolevat kuvat ovat tulossa kalenteriin. Ehkä.











Ja sitten. Talviaikaan siirtymisen kunniaksi ja meitä kaikkia piristääkseni haluan, pitkään asiaa pohdittuani, järjestää syksyn ainoan Kaiken Kansan Kuvakisan, etenkin kun sain siihen hirmu hyviä yhteistyökumppaneita. Aiheena on "Kesä 2015", tässä tarkemmat ohjeet, palkinnot esitelty lopussa:

-Kuva, mikä mielestäsi vastaa tehtävänantoa; kuva, missä mielestäsi näkyy elämänilo, onni, hilpeys ja riemu, kesä, aurinko hyttyset kaatosade; mikä nyt sitten mielestäsi on kesäistä. Aiheen sisään mahtuu monien aiempien kisojenkin aiheet, joten KEVÄTKAUDEN KISOISSA KÄYTETTYJÄ KUVIA EI HYVÄKSYTÄ! Kuvissa saa olla ihmisiä (ja muitakin eläinlajeja kuin hevosia; kunhan yksi nelijalkaisista on hevonen/ poni), ratsastavia tai ei-ratsastavia. Hevosten/ ponien rodulla ei ole väliä. Kuva saa olla kuvattu kotona, leirillä, matkalla missä lie, kunhan se on tänä kesänä kuvattu. Puhtaasti kisa- tai näyttelysuorituksista otetut kuvat eivät mielestäni täytä tehtävänantoa. Kuvat saavat olla myös mustavalkoisia ja maltilla jälkikäsiteltyjä. Se, millä kuvat on otettu, on täysin toissijaista; vaikka sitten kenkälaatikkokameralla. Valokuvaajan ottamat kuvat eivät voi olla kärkikolmikossa. Valokuvaajan ottamia kuvia saa toki lähettää kisaan ja niillä osallistuu arvontaan. (Ammattilaisella tarkoitan tässä ihmistä, kuka laskuttaa kuvistaan.). Hienoinen epätarkkuus voi joskus olla tehokeino, mutta kauttaaltaan epätarkat/ tärähtäneet/ sadan kilometrin päässä kohteesta kuvatut/ postimerkin kokoiset kuvat joudun valitettavasti jättämään täysin huomiotta.
- Jokainen voi lähettää MAX 2 KUVAA (minä päätän, kummalla kuvalla lähettäjä osallistuu kilpailuun, ja vähintään tämä kuva pääsee postaukseen). Sähköpostiin voi liittää pienen tekstin kuvasta kertomaan, tämä julkaistaan jos julkaistaan.

- Mikäli ei ole sinun ottamasi kuva, oltava ehdottomasti kuvaajan lupa ja myös kuvattavien lupa, mikäli haluat lähettää ihmisiä sisältävän kuvan. (Mainitse OMA JA KUVAAJAN NIMET, etu- ja sukunimi, oli kuvaaja sitten sinä tai joku muu.). Kaikkien kuvaajien nimet mainitaan postauksissa. Mikäli itse olet bloggaaja tai tallitms.yrittäjä, linkitän blogiisi tai nettisivullesi, sinun niin halutessasi.

- Kilpailuaika päättyy kahden viikon päästä TORSTAINA 5.11. KLO 20.

- Mikäli haluat kuvasi varmasti pääsevän postauksiin ja osallistuvan parhaiden kuvien valintaan, lähetä kuvat totuttuun tapaan osoitteeseen minna@paivakummunhevostila.fi (mikäli sähköposti ei kuvien suuren koon takia tule läpi, lähetä minna.alaspaa@gmail.com.). Voit lähettää kuvasi facebookin kautta yksityisviestillä (Minna Alaspää). Mikäli kuva on kooltaan hyvin pieni, suosittelen lähettämään sen sähköpostitse, facebookin kuvanpakkaustapa yleensä "tappaa" pienet kuvat, jolloin se on käyttökelvoton postauksessa.

- Tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla, minulla on kertakäyttöoikeus käyttää kuvia blogissani paivakummunpihatto.blogspot.fi. Tulokset julkistan postauksessa, joka tulee PERJANTAINA 6. KLO 20. Muut kuvat esittelen yhdessä tai useammassa postauksessa viikon sisällä tulosjulkistuksesta.

Kolmelle parhaalle kuvalle lähetän jokaiselle kymmenen postikorttikokoista hevoskuvaa TAI 20x30 julisteen. Näissä kaikissa allekirjoittaneen ottama kuva.

Kaikkien osallistujien kesken arvon yhden Callisto Horsesin lahjoittaman viltin. Logosta klikkaamalla Calliston sivuille, viltistä klikkaamalla Calliston verkkokauppaan ja viltin tuotetietoihin.




Kaikkien kesken (poislukien viltin voittanut) arvon viisi kappaletta Hevostiimin kuukauden mittaista Kultajäsenyyttä. Logosta klikkaamalla pääset Hevostiimin sivuille lukemaan, mitä kaikkea Kultajäsen pääsee näkemään.





Ja vielä arvon kaikkien kesken (poislukien viltti ja Kultajäsenet) Kynsistudio Tmi Tuija Raumanilta tulevan paketin, jossa on jotakin allaolevasta kuvasta (vaan saattaa kuulemma olla vielä muutakin..). Suihkusaippuaa, palasaippuaa (ne ovat NIIN hyviä ja hyväntuoksuisia Nimim. Kymmeniä käsipesuja päivässä..), mitkä uppoavat ainakin allekirjoittaneeseen kuin kuuma veitsi voihin. Julistetta klikkaamalla Tuijan facebooksivuille.






Eipä kait tässä sitten muuta kuin antoisaa kuvakansioiden kaivelua, lupsakkaa viikonloppua ja siedettävää talviajan aloittelua toivottaen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.