maanantai 19. tammikuuta 2015

Kaiken Kansan Kuvakisa/ kuvia, kisoja ja kysymyksiä

(Hei siistiä, tulipas paljon kookirjaimella alkavia sanoja otsikkoon.. aika kamala.. :D )

Ennen kuin näytän loput hilpeät ratsastushetket, kerron tulevasta "Kansa tahtoo tietää"-postauksestani. Kysymättäkin tykkään puhua tunnin toisensa jälkeen (kysykää vaikka Ponitytöltä tai isännältä, he voivat vahvistaa tämän..) pihatosta, varsoista ja talliyrittäjyydestä; laumaelämästä, johtajuudesta ja ehdollistumisesta; hevosten elekielestä, valokuvaamisesta ja maaseudulle muuttamisesta; kaikesta siitä, minkä kanssa saan olla tekemisissä päivittäin. Enemmän kuin mielelläni kuulisin teiltä kysymyksiä, joten jos vaan jaksatte, heitelkää minua tammikuun ajan kysymyksillä (kuvaamisenne ohessa), joko tämän ja tulevien postausten kommenttikentässä/ sähköpostissa (osoite kuvaohjeissa)/ yksityisviestillä facebookissa (Minna Alaspää tai Päiväkummun Hevostila).

Ja sitten tähän kuvakisaan. Toissapäiväistä "tulosjulkistusta" kävi katsomassa tuhatsata ihmistä, ja eilistä postausta vajaat neljäsataa ihmistä, mikä on aivan huikea määrä kiinnostuneita. Mikäli nämä postaukset ja teidän kuvanne saivat aikaan hyvää mieltä ja naurunpurskahduksia (muuallakin kuin minussa), olen täyttänyt tavoitteeni ja onnellinen. Kiitoskiitoskiitos!

Tässä loput kuvakisaan lähetetyistä kuvista, nimettäköön tämä vaikka "Suokit, ponit ja ilmeistä parhaat"- osaksi :D

Jenny Järvinen lähetti ottamansa kuvan, teksti kuului näin:

"Kuvassa hevoseni Viba, jota oli tuolloin alettu vasta kouluttaa ratsun hommiin. Selässä Ville, avulias ja aina innostunut "tallirenki", joka toisinaan halusi kokeilla ratsastamista. 

Viba oli opetettu ääniavuille, koska se tulisi toimimaan eräänlaisena vammaisratsuna. Kun maiskauttaa kielellä naksahtavan äänen, tarkoittaa se siirtymistä raviin. Kun maiskauttaa suukkoa muistuttavan smak äänen, tarkoittaa se laukkaan siirtymistä. Vipsu osasi nämä, mutta Villeltä ne olivat unohtuneet. 

Ville harjoitteli ihan perusistuntaa, tuli koko rata leikkaalle ja muiskautti kameralle vapaassa käynnissä mojovan suukon. Vipsu tulkitsi tämän kehotukseksi siirtyä laukkaan. Uskollisen ratsun tavoin se toteutti pyynnön sitä kyseenalaistamatta. 

Tämä jäi episodista viimeiseksi kuvaksi, koska kuvaaja joutui siirtymään muihin tehtäviin ja nappaamaan holtittoman ratsukon kiinni."

Mikähän minun ratsuni koulutuksessa on mennyt pieleen, kun sille joutuu puhumaan HIUKAN isommilla kirjaimilla.. ?!


Suomenhevosen syvin olemus? :D

Essi Vainio on (Oona Vainion ottamassa kuvassa) Calypso-tammansa kanssa pienellä levolla; tamma on yleensä kuulemma erittäin vireä ja menohaluinen.
 Keskikuvassa Ellanoora Aho ja Superlassi, joka ilmeisesti yritti juosta karkuun ötököitä (kyllä minäkin juoksisin karkuun, jos hevospaarmoista olisi kyse..).
Jani Heino on kuvannut Maiju Maria Lahden Töminä-Tommin kanssa kevyellä picnikillä.

(Onneksi me muut suomenhevosratsastajat emme IKINÄ ole joutuneet kiskomaan elikkoamme irti kuusesta tai koivusta tai pihlajasta tai mustikanvarvusta tai ylipäänsä yhtään mistään, mikä saattaa muistuttaa jotain syötävää....)



Anniina Kupiainen on lähettänyt Hanna Latva-Koiviston ottaman kuvan, mikä tiivistää poniuden ytimen;

toinen potkii ja toinen on nälkäinen.. :D


Vasemmalla Anniina Kupiaisen lähettämä ja Hanna Latva-Koiviston kuvaama kuva, oikealla Suvi Lyytikäisen ottama kuva.

Tuo musta poni on Suvin sanojen mukaan mestaripukittaja (joka ei tuota sitkeää tyttöä saanut tippumaan); uskon, sillä se oli jo eilisen postauksessakin :D


Anni Salama ottanut kuvan Julia Ruokosesta ja oikeanpuoleisen kuvan on lähettänyt Reeta Lappi.

Ratsastus on äärimmäisen vakava harrastus.. niin ratsastajien kuin hevostenkin mielestä?? :D
   
 
Risto Salminen on ottanut kuvan Terhi Takalan ensimmäisistä kisoista. Terhin ratsu kehitteli aivan omat (upeat!) liikkeensä siinä vaiheessa, kun verryttelykaverit lähtivat pois maneesista..
Minna Kärpijoki on ottanut vauhdikkaan maastoreissun jälkeen kuvan Veera Kärpijoesta ja Sanni Lastusesta.

Sanna Heikkilä on lähettänyt kuvan, missä hänen kolmivuotias ratsunsa on ensimmäistä kertaa ratsastettavana kaverin seurassa. Oi mikä onnellinen ilme on tammalla.. vai onko se sitä mieltä, että "lisääpä nyt vauhtia kaakki, aivan liian hitaasti mennään.." :D

P.S. Voi että nämä kesäkuvat ovat niin ihanan kesäisiä ja värikkäitä!

Tässä nämä, tämänkertaiset kuvakilpailuun osallistujat. Ja tässä, seuraavan kisan aihe ja ohjeet.



- Kuva, mikä mielestäsi vastaa tehtävänantoa tai esimerkkikuvia. Kuva, missä hevonen/ poni on vapaana tai talutetaan (ratsastuskuvat EIVÄT kelpaa!). RODULLA EI OLE VÄLIÄ!
- Jokainen voi lähettää MAX 3 KUVAA (minä päätän, millä kuvalla lähettäjä osallistuu kilpailuun, ja vähintään tämä kuva pääsee postaukseen). Sähköpostiin voi liittää pienen tekstin kuvasta kertomaan, tämä julkaistaan mahdollisuuksien mukaan.

 - Mikäli ei ole sinun ottamasi kuva, oltava ehdottomasti kuvaajan lupa ja myös kuvattavien lupa, mikäli haluat lähettää muita ihmisiä kuin itsesi sisältävän kuvan. (Mainitse kuvaajan nimi s.postissasi, oli kuvaaja sitten sinä tai joku muu.). Kaikkien kuvaajien nimet mainitaan postauksissa.
- Kaikki PERJANTAIHIN 6.2. KLO 14 MENNESSÄ osoitteeseen minna(at)paivakummunhevostila.fi lähetetyt, mielellään alkuperäiset kuvat (=ei facebookista kopioidut), osallistuvat kilpailuun, arvontaan sekä pääsevät postaukseen mukaan (joko yksittäisenä tai osana kollaasia). (Mikäli sähköposti ei kuvien suuren koon takia tule läpi, lähetä minna.alaspaa@gmail.com.)

- Tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla, minulla on käyttöoikeus käyttää kuvia tässä blogissani paivakummunpihatto.blogspot.fi. Tulokset julkistan postauksessa pe 6.2. illalla, muut kuvat esittelen yhdessä tai kahdessa postauksessa viimeistään ma 9.2.. Minulla on oikeus, niin halutessani, jälkikäsitellä kuva mahdollisimman edustavaksi.

- Kaikkien kuvien lähettäneiden kesken arvon suomenhevosseinäkalenterin.
- Lisäksi palkitsen kolme minun mielestäni parasta kuvaa:
Kärkikolmikon valokuvien lähettajille lähtee valokuvasuurennokset 20x30cm JOKO kilpailijan omasta kuvasta TAI minun hevosmaisemakuvastani (kilpailija saa itse tämän päättää).


HUOM! Jokaisen kuukauden kärkikolmikko tulee osallistumaan kesäkuiseen arvontaa, jonka voittaja saa JOKO Horzen 40,- lahjakortti TAI kilpailijan niin halutessa ja asuessa max.100km:n päässä Jokioisilta, palkinnoksi minut kuvaamaan kilpailijan hevosta/ ratsastusta tms.

HUOMHUOM! Kaikkien yhteen/ useampaan kisaan osallistuneen kesken (poislukien kärkikolmikot) arvotaan kesäkuisessa arvonnassa Horzen 20,- lahjakortti.

Kesäkuun arvonnassa ovat siis jo mukana seuraavat kärkikolmikot:
Anniina Vuohelainen, Mia Korte ja Johanna Niskanen  (täällä kuvat) - kesä/ talvikuvat
Tuuli Jääskeläinen, Elisa Tuisku ja Janita Kuismin (täällä kuvat) - hilpeät ratsastukset


Nyt lopetan tämän kilometripostauksen. Kiitos ja anteeksi :D

Maanantaiterkuin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.