sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kaiken Kansan Kuvakisa/ Onnistumisia esteillä?!

Eilisen (huikean suosion saaneessa) postauksessa (TÄÄLLÄ!) listasin kuvakilpailun kärkikuusikon. Muut kilpailuun osallistuneet kuvat näytän tässä ja huomisen postauksessa. Moni näistäkin kuvista olisi voinut olla kärkikuusikossa, vaan kun ei voi tunkea kahtakymmentäjotain kuvaa kuuteen..

Siispä tässä, esteratsastuksen maailmasta suuria onnistumisen hetkiä, vaimitensenytmenikään.. Nämä kuvat toimivat myös selityksenä sille, miksi tämä tätiratsastaja uskaltaa hypätä vain maahan kaivettuja puomeja :D

Tuiskun sisarusparilla oli sangen onnistunut yhteinen leikkihetki hevostensa kanssa; Silja-sisko onnistui shetlanninponinsa kanssa pääsemään eilisen postaukseen kakkossijalle, ja tässä Elisa joutuu toteamaan sen, minkä me kaikki muutkin suomenhevosten omistajat toteamme; hevonen menee siitä mistä este.. eikun aita on matalin :D

Janita Kuismin ja sangen mielenkiintoinen tapa ylittää este.. Mutta hei, valmentaja on aivan varmasti ylpeä siitä, kuinka ratsastajan katse on jo (oletettavasti) seuraavaan esteeseen suunnattuna.. :D

Johanna Kangas on ottanut kuvan hevosestaan, jolla ratsastaa Aini Ahonen. Johanna kirjoitti seuraavan tekstin:
"Kuvassa on edesmennyt lv-ruunani Snoby Sir eli Nopsu. Kuva on otettu syksyllä 2007, kun Nopsu 24-vuotiaana hyppäsi viimeiset hyppynsä. Se rakasti hyppäämistä yli kaiken ja usein hypyt lähtivät etenkin pienillä esteillä kaaaukaaa ja ratsastajalla oli kyydissä pysymistä... Rakkaani nukkui pois viime syksynä 31 vuoden iässä ja oli loppuun asti juuri tuollainen: vilkas, veikeä ja aina pilke silmäkulmassa."


Maiju Maria Lahti kirjoitti omasta ratsastuskuvastaan, jonka on ottanut Nelli Helin:
"Hei, en tiedä ovatko nämä kuvat mitenkään hilpeitä, mutta ainakin omasta mielestä hauskoja hetkiä satulasta päin koettuna. :D
Tuossa vuonohevoskuvassa olin ensimmäisiä kertoja hyppäämässä esteitä, ja jostain kumman syystä kaikki ilmeeni olivat tavalla tai toisella kauhua täynnä.."

Suvi Lyytikäisen kuvassa näemme (jälleen kerran..), miten ihastuttavan yhteistyöhaluisia voivat pikkuponit olla.. "Hyppää sinä itseksesi, minä jään tähän.." :D

Taika Haaranen on lähettänyt Tiuku Taipaleen ottaman kuvan omasta melko hyvin onnistuneesta estelähetymisestään (tällainen täti-ihminen on huolissaan, ettei vaan tyttö tippunut estetolpan päälle satuttaen itseään.. tarina ei sitä kerro).

Veera Ruotsalainen lähetti kuvansa kirjoittaen "Tässä hilpeä osallistumiseni tähän äärimmäisen vakavaan kuvakilpailuun. Valitettavasti laatu ei ole ykkösluokkaa, kun oltiin ratsun kanssa varsin nopeita :)

Kuvassa siis minä, ja Ratsastuskoulu Zilpan tuntihevonen, suomenhevosruuna Mistral, tutummin Matti. Herra päätti ensin pysähtyä kyseisen esteen eteen, itse kun meidät siihen huonosti toin, mutta nöyränä ja aavistuksen pönttönä yksilönä päättikin sitten leiskauttaa esteen ylitse paikaltaan. Tässä lopputulos :D
Ja kyllä, hetken kaulalla killuttuani tipahdin paikallaan seisovan Matin viereen :)"


 

Wilma Valkonen omasta suorituksestaan: "Tuossa kuvassa kävi siis niin että hevonen hyppäsi esteen eteen ja hypähti siitä sitten :) Jäin etukaaren eteen enkä pääsyt ylös mutta en onneksi tippunut :D"

 
Kaiken Kansan Kuvakisasta kuukausittainen

Nämä kaksi mennyttä kilpailua ovat saaneet ihastuttavan suuren osanottajamäärän, siksi päätin tehdä tästä Kaiken Kansan Kuvakisasta kuukausittaisen, mitä jatkan niin kauan kun osallistujia on yli kahdeksan, vaikka hamaan tulevaisuuteen jos tarve. Kaiken Kansan Kuvakisalla haluaisin, että kaikki rohkaistuisivat kuvaamaan hevoisiaan, riippumatta kuvausvälineestä/ taitotasosta/ uljaudesta tai upeudesta; ihan vain kuvaamaan, nauttimaan näkemästään, pohtimaan ympäristöään ja elukoitaan uusilla silmillä. Palkitsemisilla autan teidän intoanne jatkaa tätä hommaa, siispä:

- Joka kuukausi arvon kaikkien kuvansa lähettäneiden kesken palkinnon (ilmoitetaan aina kuva-aihetta annettaessa).
- Joka kuukausi palkitsen kolme parasta kuvaa. (20x30cm suurennos osallistujan kisakuvasta TAI suurennos allekirjoittaneen hevos-aamu-usvakuvasta). Teknisesti täydellisiä kuvia en missään nimessä tarvitse, mutta aihealueen täyttäviä kylläkin. Myös heilahtaneet, hiukan epätarkat kuvatkin käyvät, mikäli niissä on Se Jokin. Ammattilaisten kuvaamiin kuviin suhtaudun hienoisella varauksella, tässä kuvakisassa haluan eniten, että tavalliset ihmiset lähettävät omia kuviaan.

- Kesäkuun kilpailun päätyttyä arvon jokaisen kuukauden I-III sijalle päässeiden kuvien lähettäjien kesken yhden palkinnon (40,- lahjakortti Horzeen TAI vaihtoehtoisesti, mikäli voittaja asuu Etelä-Suomessa, n.100km:n säteellä Jokioisilta, ja niin haluaa, pakkaan itseni ja kamerani ja ajan kuvaamaan voittajaa/ hevosia tms, ja kuvaamistani kuvista voittaja saa itselleen kopiot, max.10 kuvaa.) Tähän arvontaan otetaan mukaan tämän ja aiemman kuvakisan kärkikolmikko!

- Ylimääräisiä palkintoja, kaikkien osallistuneiden kesken arvottuja,  saattaa tulla tai olla tulematta, ei voi koskaan tietää.. :D

Huomisen postauksessa "Suokit, ponit ja ilmeistä parhaat" eli loputkin tähän kuvakilpailuun osallistuneista kuvista. Huomenna myös tulevan kuukauden kisan aihe ja vanhat tutut kilpailuohjeet.

Sunnuntaiterveisin

P.S. Toki tuohon blogin kommenttikenttään saa heitellä aiheideoita, niitä saatan käyttää, tai olla käyttämättä.. :D


3 kommenttia:

 1. Hei! Oliko tästä sijoittuneille jokin palkinto? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitan siis sitä jo edellistä postausta jossa kuvani oli toisena ! -Elisa T

   Poista
  2. Laitoin sinulle aamulla sähköpostia :)

   Poista

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.