torstai 3. huhtikuuta 2014

Hippola-haaste eli halvatun yllytyshulluus

Valtaosa lukijoista varmaankin jo, lukuisia toteutuksia katsottuaan, tietää että Hippolan bloggaajat haastettiin videoimaan oma raviväistö/ laukannosto/ käyntisiirtyminen-harjoituksensa ( täältä löytyy! ). Valtaosa bloggaajista on (kilpa)ratsastajia ja/ tai ratsuttajia, joilta on tullut videoita, joissa on kaunista ratsastusta ja teknisesti täydellistä tekemistä. Valtaosa siis erittäin taitavia ratsastajia.. ja sitten on tämä yksi tätiratsastaja-talliyrittäjä, joka valitettavasti on yllytyshullu. Eli kun haaste napsahti, sehän sitten tehdään, meni syteen tai saveen.

Minusta ja ratsustani löytyy lisätietoa täältä. Hevosesta lyhyesti:
a) Se on otettu ratsastuskäyttöön seitsenvuotiaana. Sitä ennen se käsitykseni mukaan vain oli, mitään tekemättä.
b) Emme eläissämme ole ratsukkona tehneet raviväistöä. Pohkeenväistö oikealle onnistuu toisinaan ja silloinkin kahden askeleen verran, sitten hämmennymme molemmat niin, että pasmat menevät täysin sekaisin. Pohkeenväistö vasemmalle on täyttä hepreaa.
c) Hevonen innostuu laukasta niin, että sen jälkeen ei mikään meinaa onnistua.
d) Toisinaan hevonen pysähtyy vasta sitten, kun sitä itseään huvittaa. Riippumatta siitä, mitä ratsastaja tekee.
e) Olemme käyneet maneesissa muutaman vuoden ajan, ja joka kerta aloittaessa ja suuntaa muuttaessa hevosen täytyy säikkyä maneesin päädyt.

ja ratsastajasta:
a) On laiska.
b) On ylipainoinen.
c) Menettää hermonsa aivan liian usein.
d) Kadottaa tuntemuksensa istuinluihinsa hämmästyttävän useasti. Omaa myös heikon hallinnan istuinluiden erillisiin liikkeisiin. Tämä pätee myös raajoihin (ei taida minusta tulla rumpalia..). Ratsastaa hävyttömän vahvasti kädellä pohkeiden ja istunnan sijaan.
e) Tietää ratsastukselliset asiat erittäin hyvin teoriassa ja myös sen, että on istunnastaan mystisesti vinkkelissä vähän joka suuntaa, muttei hahmota miten pitää korjata.
f) On laittanut tarkkaan valikoituja ratsastuskuviaan kaiken kansan nähtäville muttei ikinä ikinä ratsastusvideota.
g) On oppinut hevosensa myötä arvostamaan muutamia täydellisiä askeleita sinne tänne ripoteltuna. Leijuu pilvissä loppupäivän, koska "se puolikas laukkaympyrästä oli aivan huikea!"
h) Tietää, että vika on AINA kypärän ja satulan välissä.
 
Keskiviikon harjoitus toi mukanaan huikean helpot, rennot ja äärimmäisen nautinnolliset laukannostot.


Sunnuntailta.. Aika jännä, ettei hevonen väistä. Kun ottaa huomioon kuinka suorassa ja tasaisesti ratsastaja istuu..

Varsin ilmavat pohkeet ja rennot hartiat..näistä kuvista saa aina olla niin kovin ylpeä.. tai sitten ei.


Muunsin harjoituksen meille sopivaksi, se kuuluu siis meidän suorittamana näin:

Käännä käynnissä hevonen lyhyeltä sivulta kohti kentän keskiosaa, ratsasta suoraan noin puoleenväliin kenttää, josta käynnissä väistätät hevosen uralle, kohti kulmaa. Uralle päästyäsi nosta laukka, laukkaa puoliympyrä  ja siirrä pitkän sivun alussa hevonen käyntiin. Käännä käynnistä hevonen lyhyeltä sivulta kohti kentän keskiosaa, tee peilikuvana.

Ei me kyllä tuotakaan suoritettu täydellisesti :D

Vaan sain kyllä kiinni siitä, miksi ja mihin tämä harjoitus tähtää, ja tulemme jatkamaan tätä tehtävää uljaan ratsuni kanssa. Siispä kiitokseni Hippolan tytöille Erikalle ja Kialle, saitte minut muistamaan, millaista on kun ihan Oikeasti Ratsastaa!

Keskiviikon väistöistä onnistui murto-osa, mutta ne muutamatkin onnistuneet askeleet takasivat miellyttävän laukkatyöskentelyn.




Laitan hyvän kiertämään eli haastan Sannan; voit tehdä Charly-Papalla tai Kessillä  ja Katjan; voit suorittaa ilman satulaakin :D



Aurinkoisin joskin hiukan vilpoisin terveisin


11 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Se on ainoa, mihin voin panostaa, kirjoittaminen. Ratsastustaidoillani ja hevosellani kun on turha käydä leijumaan, tässä seurassa :D

      Poista
  2. Kiva postaus ja näin sut ke naapuri tallillanne kun olitte lopettelemassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuo aika onkin paras nähdä meidät, loppuraveissa jo saatamme muistuttaa hallittua ratsukkoa :D

      Poista
  3. Olen lueskellu postauksiasi jo pidempään, tykkään kovasti! :) Ja kirjoitustyylisi vetoaa ainakin minuun, huumoria unohtamatta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isäni on aivan loistava kirjoittaja ja sanankäyttäjä ja hartaasti toivon, että olen edes osan hänen taidoistaan saanut verenperintönä. Mitä huumoriin tulee, käy elämä kovin ankeaksi ja raskaaksi ilman huumoria. Eli kiitos palautteestasi, arvostan suuresti!

      Poista
  4. Mä en ole pitkään aikaan lisännyt blogilistaani uusia blogeja, mutta tämä oli pakko nyt (viimein !) napata talteen :) Kivaa tekstiä ja veikeän oloisia heppoja !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaiken yllytyshulluuteni keskellä kyllä pohdin, onko tällaisen videon julkistamisessa mitään järkeä. Kun ei tuo pohkeenväistö oikeasti ole mitään ydinfysiikkaa vaativaa.. Mutta kun tällaisia kommentteja tulee, ja pääsin sinunkin listallesi, olen tyytyväinen. Tosin tämän myötä yllytyshulluuteni senkun vaan voimistuu :D

      Poista
  5. Voisiko videoon saada linkin?

    VastaaPoista
  6. ihan superia, kiitos , auttaa omaan menoon taas !

    VastaaPoista

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.