keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

KKK ja vielä kerran K

Kaiken Kansan Kuvakisa alkaa taas! Väitin kyllä viimeksi, että se alkaisi huomenna, mutta päätin helpottaa hommaa teidän kannaltanne. Siis jos sattuisi olemaan ihmisiä, ketkä oikein innolla aina odottaisivat uutta aihetta; valmiina säntäämään tallille kameransa kanssa.. :D Siksipä tästä eteenpäin kisa alkaa kuukauden viidestoista päivä, ja päättyy kuun viimeisenä päivänä iltakahdeksalta.

Facebookissa on käynnissä arvonta. Riittää, että klikkaat alla olevasta kuvasta itsesi Päiväkummun Hevostilan sivulle ja käyt tykkäämässä ko. sivusta. Kaikkien sivustosta jo aiemmin ja nyt tykänneiden kesken arvon kuvassa näkyvän valokuva-albumin (hyvä lahja itselle tai kesän juhliin??), sekä erikokoisia julisteita ja tauluja. Arvonnan suoritan vappuaattoiltana, kun olen saanut munkkirinkelit paistettua :DReunos Oy:n Ilkka Wester oli mitä ystävällisin, kun hevosmessuilla kävin tiedustelemassa arvontapalkintoja; hän lahjoitti kaksi riimua arvottavaksi kaikkien kesken. Nämä siis arvotaan kahdelle eri ihmiselle, ja kumpaankin tulee riimun väreihin sopiva riimunnaru. 
- Kuva, mikä mielestäsi vastaa tehtävänantoa ja esimerkkikuvia; kuva, missä ei kaikki mennyt ihan putkeen. Ratsastuskuvat käyvät MUTTA AIEMMISSA KISOISSA KÄYTETTYJÄ KUVIA EI HYVÄKSYTÄ! Kuvissa saa olla ihmisiä, ratsastavia tai ei-ratsastavia. Hevosten/ ponien rodulla ei ole väliä. Kuvat saavat olla myös mustavalkoisia ja maltilla jälkikäsiteltyjä. Kisassa haetaan positiivisia kohelluksia ja sattumuksia.
- Jokainen voi lähettää MAX 3 KUVAA (minä päätän, millä kuvalla lähettäjä osallistuu kilpailuun, ja vähintään tämä kuva pääsee postaukseen). Sähköpostiin voi liittää pienen tekstin kuvasta kertomaan, tämä julkaistaan jos julkaistaan.

 - Mikäli ei ole sinun ottamasi kuva, oltava ehdottomasti kuvaajan lupa ja myös kuvattavien lupa, mikäli haluat lähettää ihmisiä sisältävän kuvan. (Mainitse OMA JA KUVAAJAN NIMET, etu- ja sukunimi, oli kuvaaja sitten sinä tai joku muu.). Kaikkien kuvaajien nimet mainitaan postauksissa. Mikäli itse olet bloggaaja tai tallitms.yrittäjä, linkitän blogiisi tai nettisivullesi, sinun niin halutessasi.

- Kilpailuaika päättyy KUUN VIIMEISENÄ PÄIVÄNÄ ELI VAPPUAATTONA KLO 20. 

- Mikäli haluat kuvasi varmasti pääsevän postauksiin ja osallistuvan parhaiden kuvien valintaan, lähetä kuvat totuttuun tapaan osoitteeseen minna@paivakummunhevostila.fi (mikäli sähköposti ei kuvien suuren koon takia tule läpi, lähetä minna.alaspaa@gmail.com.). Voit lähettää kuvasi facebookin kautta yksityisviestillä (Minna Alaspää), MUTTA MIKÄLI KATSON, ETTÄ KUVANLAATU EI RIITÄ (kiitos facebookin kuvanpakkaamisen..), KUVAA EI VOIDA JULKAISTA POSTAUKSESSA EIKÄ SE SITEN VOI OSALLISTUA KÄRKIKOLMIKON VALINTAAN! 

- Tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla, minulla on käyttöoikeus käyttää kuvia blogissani paivakummunpihatto.blogspot.fi. Tulokset julkistan postauksessa pe 1.5. viimeistään kello 16, muut kuvat esittelen yhdessä tai useammassa postauksessa tulosjulkistusta seuraavina päivinä.

-Kaikkien osallistujien kesken arvon, kuten jo yllä mainitsin, Reunoksen lahjoittamat riimut, kahdelle eri ihmiselle. Kärkikolmikolle palkinnoksi joko 20x30cm suurennos omasta kilpailukuvasta (mikäli kuva kestää tuohon kokoon suurennuttamisen), tai sitten minun kuvastani tehdyn 20x30cm julisteen (saa valita haluaako aamu-usva-hevosmaiseman, vai "perinteisen" hevoskuvan).HUOM! Jokaisen kuukauden kärkikolmikko tulee osallistumaan kesäkuiseen arvontaa, jonka voittaja saa JOKO Horzen 40,- lahjakortti TAI kilpailijan niin halutessa ja asuessa max.100km:n päässä Jokioisilta, palkinnoksi minut kuvaamaan kilpailijan hevosta/ ratsastusta tms.

HUOMHUOM! Kaikkien yhteen/ useampaan kisaan osallistuneen kesken (poislukien kärkikolmikot) arvotaan kesäkuisessa arvonnassa Horzen 20,- lahjakortti, sekä muita palkintoja.


Edelliskisojen voittajat tässä:
Anniina Vuohelainen, Mia Korte ja Johanna Niskanen  (täällä kuvat) - kesä/ talvikuvat
Tuuli Jääskeläinen, Elisa Tuisku ja Janita Kuismin (täällä kuvat) - hilpeät ratsastukset
Emma Kallioniemi, Katri Martikainen ja Jonna Saloranta (täällä kuvat) - lentävät hevoset
Meiju Paunu, Tuuli Jääskeläinen, Sanna Heikkilä ja Eija Albrecht (täällä kuvat) - laiskamadot
Janina Suokas, Sanni Pallas ja Sabina Tuomi (täällä kuvat) - läheisyydet


Onnistuneita kuvaushetkiä toivottaen


Ai niin. Mistä se otsikon neljäs koo tulee, jos ne ensimmäiset kerran tuli Kaiken Kansan Kuvakisasta? Se tulee *esittää onnellisena riemuntanssin* siitä, että kenttä on kesäkunnossa, VIHDOINKIN!!2 kommenttia:

 1. Moi!

  Pakko kysellä tästä, että miten ihmiset jotka osallistuvat moneen kisaan, onko jotenkin väärin? Sitä jotkut ovat kritisoineet mutta toisaalta itse ajettelen niin, että kaikillahan mahdollisuus on voittaa ja toiset kuvaavat enemmän. Eihän kisoja voi järjestää jos aina pitäisi olla eri osallistujia.

  Mutta niin, oletko itse sitä mieltä että on ookoo osallistua vaikka kaikkiin kisoihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin pohtia lyhyttä ja diplomaattista vastausta mutten tapani mukaan kykene kumpaankaan..

   Tässähän on nyt tasan kaksi vaihtoehtoa, niin kuin oppimisessa ja elämässä yleensäkin. Joko katselet voittajakuvia ja kaikkia muitakin edelliskisojen kuvia, vertaat niitä tehtävänantoon ja yrität löytää sen, miksi olen ne parhaimmiksi valinnut. Voit toki jälkikäteen aina kysyä "miksi minun kuvani ei ollut kärjessä; mitä olisi kannattanut tehdä toisin, miksi tuo oli parempi kuin tuo". Lähdet itse ulos kameran kanssa (viisaat sanovat, että paras kamera on se kamera, mikä sillä kertaa on mukana; kännykkäkameroillakin on kuvattu aivan huikean hienoja kuvia); yrität avata silmäsi hiukan normaalia enemmän, hahmottaa maailmaa kuvaajan silmin, etsiä pienenpieniä hetkiä, sattumuksia ja maisemia. Kuvata kuvata ja kuvata, katsoa kriittisesti omia kuviasi, lukea oppaita ja pyrkiä aina parempaan. Ollaksesi hyvä kuvaaja et tarvitse huippukalustoa; aika, into ja halu kehittyä sekä pieni ripaus onnea riittävät.

   Toinen vaihtoehto on sitten kateus, mielensäpahoittaminen, nillittäminen ja piipittäminen siitä, kuinka "aina ne samat ovat siellä ei ole reilua". Kun tuolla asenteella kulkee elämässään, menee jokaikinen pienikin kuvauksen ansaitseva hetki ohi. Silloin lienee viisainta unohtaa tällaiset kisat ja mennä kaivelemaan sitä hernettä ulos nenästään.

   Summa summarum. Arvostan aivan valtavasti teitä, ketkä kisasta toiseen osallistutte ja aivan satavarmasti aion jossain käänteessä palkita sinnikkyydestä ja aktiivisuudesta. Olen onnellinen jokaisesta kisaan osallistuvasta, ja se, että osallistuu uudestaan ja uudestaan, osoittaa halua kehittyä, ja myös huumorintajua, positiivista elämänasetta. Kaikkea sitä, mikä tekee ihmisestä Ihmisen.

   Poista

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.