torstai 2. huhtikuuta 2015

"Ollaan hirmu lähekkäin"-kisan tulokset

En tiedä oliko se upean sponsorimme Hevostarvike Equitarin vai kaikille sopivan aiheen ansiota, tuli tähän kisaan ennätysmäärä kuvia, kolmeltakymmeneltä eri ihmiseltä, kiitos kaikille! Paljon tuli samantyyppisiä kuvia, tietenkin, ja se miksi olen jonkun niistä valinnut voittajaksi, ja jotakin en, herättää epäilemättä kysymyksiä. Päätöksiäni voi aina ihmetellä ja positiivisesti kyseenalaistaa, toki.

Halipusukuvissa on ehdottomasti näyttävä se, että hevonenkin on tilanteessa oikeasti mukana. Eikä vain siksi, että esimerkiksi narua/ ohjaa on kiristetty saaden hevosen pää oikeaan kohtaan; tai että halikuvissa hevosen korvat, sieraimet tai pään asento näyttävät siltä, että se mieluusti ei olisi siinä. Pieniä juttuja, niiden perusteella ratkaisen, sillä eihän tällainen kuvamäärä muuten järjestyisi.

Edellisen kuvakisan tiimoilta tuli jo muutamia hienoisesti ärsyyntyneitä kommentteja, etenkin siitä, että "kun samat ihmiset aina" ja että "se toinen oli kyllä paljon parempi". Haluan nyt taas painottaa, että minä tuomaroin nämä ja jos se jotakuta kiukuttaa, voi lopettaa kuvakisoihin osallistumisen. Kyseenalaistaa saa, kysellä vielä enemmän, mutta kiukuttelijat voinevat vaieta. Toinen vaihtoehto toki voisi olla, että tiedustelee minulta vielä syvällisempiä syitä valintaani; että katsoo voittavia kuvia ja yrittää ottaa oppia niistä; ehkäpä jopa kehittää omaa kuvaamistaan harjoittelemalla ja kuvaamalla enemmän? Se nimittäin olisi haaveeni, että tämä kuukausittainen kisa antaisi iloa, ja ehkäpä syyn valokuvata vielä enemmän :)

Katson kuvia sekä valokuvaavan ihmisen kantilta (ammattilainen en ole, mutta enemmän ja vähemmän reilut parikymmentä vuotta kuvannut) että kuvaustekniset seikat tiettyyn pisteeseen asti huomioiden sekä siltä, miltä hevonen kuvassa näyttää. Joskus tosin kuvatekniset seikat saavat väistyä, mikäli aihe ja kuvassa oleva hetki ovat jotain (minun mielestäni) elämää suurempaa; niin kuin tämän kisan voittajakuvassa kävi.

Vinkkinä teille muutamille, ketkä lähetätte aivan huikean kauniita ja teknisesti taitavia kuvia hienoista hetkistä joka kisaan; jatkakaa vaan, vaikken teitä voi joka kisassa palkita.. paitsi että hahaa.. voinhan minä, koska aina on erikoispalkinnot, mitä tässä kisassa on jaettava ahkeraan.. :D Myös te, jotka kiltisti ja mukisematta osallistutte jokaiseen kisaan; hatunnosto teille, sillä mitenkä sitä muuten kehittyisi kuvaajana jollei harjoittelemalla ja osallistumalla?! (Varsinkin, kun olen teille jo luvannut Ahkeran Osallistujan Palkinnon kesäkuussa :D )

Ennen kuin kerron tämän kisan erikoispalkittavat, kärkitiesmonikon sekä arvontojen voittajat, haluan aloittaa uuden kisan. En Kuvakisaa (jokaisen kuun 19. päivä tulee postaus, jossa kerron uuden aiheen), vaan kisan, jossa teidän tehtävänä on tulevasta viidestä postauksesta etsiä tietty kuva (alkaen huomisen postauksesta), sen kuvatekstistä isolla kirjoitetut sanat, tehdä niistä lause(ita), marssia niiden kanssa ensi viikonloppuna luokseni Tampereen Hevosmessuille (A-halli, osasto A10 eli pääsisäänkäynnin ja sen mikäliekahvion luona). Nämä kun teet, ansaitset itsellesi allaolevan kaltaisen 50x70 julisteen. Jokaisen tuossa julisteessakin mukana olevan kuvan esittelen, otsikolla "Tarinoita kuvien takana"; siitä tiedät, että kuvatekstistä löytyy tarvittavat sanat. (Koska en vielä tiedä sanoja, en osaa sanoa sanojen määrääkään.. Kunhan on ISOLLA kirjoitettu, siitä tiedätte.. :D )

Huomisen postauksesta eteenpäin, viidessä postauksessa on aina yksi näistä kuvista, ja kuvateksti alkaa "Tarinoita kuvien takana"; sieltä kun poimit ISOLLA KIRJOITETUT SANAT, muodostat niistä lauseen/ virkkeen ja tulet messuilla hihasta kiskaisemaan ja kertomaan lauseen, saat tuollaisen julisteen (koko 50x70). Ymmärsitkö (selittäminen ei ole parhaita puoliani..)? 

Kaikkien kuvansa lähettäneiden kesken arvoin Equitarin 20€ lahjakortin saajaksi henkilön nimeltä Brita Mäki. Onneaonnea!

Lisäarvonnassa jaan kolmelle ihmiselle, jokaiselle yhden lipun, Tampereen Hevosmessuille. Koska messut ovat jo ei tänä pääsiäisviikonloppuna vaan sitten seuraavana, saatte aika pikapikaa vastata sähköposteihini, että saan osoitteenne. Lipun saa Janita Vuori, Katri Martikainen ja Jutta Makkonen. Nähdään(hän!?) messuilla :)


Kuvakisan voittaja on Janina Suokas, joka voitollaan ansaitsi Equitarin 40€ lahjakortin. Hevonen on rento ja poika on rönttäinen, ja koska yleensä tämäntyyppiset kuvat on tytöistä vaatteet päällä, veti tämä voiton :D

Kertakaikkisen ihana <3

TOISEKSI PARHAAN kuvan on ottanut Sanni Pallas, joka ansaitsi Equitarin 30€ lahjakortin. Laitoin tähän samaan kaikki hänen lähettämänsä kuvat; mutta kakkossijan hän ansaitsi tuolla vasemman reunan talvikuvalla, mikä on kertakaikkisen rakastettava. Poni torkkuu, ohjat ovat löysällä ja ponin turpa on rentona; kummallakaan ei ole kiire pois.

KOLMANNEKSI PARHAAN KUVAN on ottanut Sabina Tuomi, joka saa 20€ lahjakortin Equitariin. Tässäkin kaikki hänen kuvansa yhdessä, vaan kolmossijalle pääsi tuo mustavalkoinen kuva, jossa tuo keskellä oleva tamma on vierellään olevien emä; tuo kuva on kuulemma viimeinen yhteinen kuva; tamma laukkasi ikinurmille kolmekymmentäkaksivuotiaana. Liikutuin, vahvasti, tuosta kuvasta.

Jaetulle neljännelle sijalle pääsivät Sonja Rouhento ja Anette Soronen. Kaikista pusukuvista korkeimmalle pääsivät nämä, koska kummassakin hevoset ovat rentoja ja niiden on hyvä olla tuossa hetkessä; Sonjalla ohjat ovat löysällä, ja Anetten hevosen alahuuli on rakastettavan lurpallaan :)

Jaetulle viidennelle sijalle pääsivät Laura Viskari ja Sanna Heikkilä. Lauran kuvassa pidän siitä, että hevosen ilme on tyytyväinen sekä ratsastajan kädet eivät ole lähelläkään ohjasotetta; kumpikin vaan olla möllöttää. Sannan kuvassa taas on varsin hauska (ja piristävän erilainen) kuvakulma. Ja voi että nuo ruunikon korvat <3

Kuudennelle sijalle pääsi Niina Lundánin ottama kuva orilaitumelta. Isot pisteet siitä, kun Niina kirjoitti "istuimme kivellä ja tarkkailimme laumaa" - ihan paras tapa oppia hevosten kommunikoinnista!!

ERIKOISMAININTA Sara Liimatalle, tuosta hetkestä. Se, että varsa ja etenkin sen emä päästävät noin lähelle, kertoo hyvästä ja syvästäkin molemminpuolisesta luottamuksesta. Ihan parhautta <3

ERIKOISMAININTA tälle parivaljakolle! Johanna Niskaselle kiitos ihastuttavista ihmis- ja hevoskasvateista, ja erittäin taitavalle valokuvaajalle Tuuli Jääskeläiselle iso kiitos! Kuvasi hävisivät voittajalle kaikesta ihastuttavuudestaan huolimatta, koska tuo poika nyt jotenkin vaan veti voiton. Tuulin kuvia löytyy myös täältä.

Samaa mieltä? Eri mieltä? Harmistunut? Onnellinen kauniista kuvista? Liikuttunut? Minä olen ehkä eniten onnellinen siitä, että on olemassa tuollainen eläinlaji, joka päästää noin lähelle, on tukena ja turvana. Onnea on olla ihan hirmu lähekkäin hevosen tai ponin kanssa <3

Huomenna osa muista kuvista, niin on kauniita kuvia sielläkin, ettei voi survoa yhteen postaukseen. Nyt tämä lähtee purkamaan juuri painosta tullutta pakettia; siellä on Tampereella myyntiin tulevat postikortit ja julisteet. Sitten lähden ostamaan suklaamunia :D

Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.