perjantai 11. joulukuuta 2015

11. joulukuuta/ Tärppänä

Eikä hän lopettanut kipitystä eikä huutoa ennen kuin pääsi Risto Reippaan talolle.
"Mikä sinua riivaa, Nasu?" kysyi Risto Reipas joka oli juuri nousemassa ylös.
"Möh", sanoi Nasu niin hengästyneenä että kykeni töin tuskin puhumaan, "Möh-, möh-, möhköfantti!"
"Missä?"
"Tuolla", sanoi Nasu ja heilautti koipeaan.
"Miltä se näytti?"
"Se näytti .. näytti.. sillä oli isoin pää minkä olen ikinä nähnyt. Iso, valtava, niin kuin, niin kuin ei mikään. Jättiläismäinen, suuri, kuin.. miten sen sanoisi.. kuin iso valtava ei mikään. Niin kuin purkki."

(A. A. Milne - Nalle Puh)

Voihan se toki olla myös SAPELIHAMMASTIIKERI, joka vaanii piilossa, valmiina hyökkäämään pienten suojattomien hevosparkojen kimppuun. Ei niistä tiikereistä koskaan tiedä. 

Tosin, mikä on kaikista pahin pelotus ikinä, asfalttiin maalatut hidasteraidat. Muita vaaroja voi vahtia Tärppänä, mutta raidat - niiden yli täytyy hypätä, ne täytyy kiertää, niitä Täytyy Vahtia. 

Ainakin urhean herra laumanjohtajan, senioriponin sekä muutamankin oripojan mielestä (joka täysin tärppääntymättä kesti sen, että sen tarhan viereen nostettiin nosturiautolla siirtotallini..).


Huomisen postauksessa ollaan lähekkäin ja jäädään mielenkiinnolla odottamaan sunnuntaita, jolloin minun tallini laumaan liittyy kolme uutta rääpälettä. Noiden jälkeen on yksi vielä tulematta. Sitten kun se, seitsemäskin, vieroitettu oripoika liittyy laumaan (ja nämä halvatun sateet loppuisivat niin että voisi taas kaivaa kameransa esiin), saan kuvattua ja esiteltyä koko pihattolaumani).

Perjantaiterkuin Minna 
..joka tiedustelee kerättyjen sanojen määrää. Onhan teillä niitä nyt kasassa kuusitoista?! Jos ja kun etsitte niistä jonkinlaista Hienon Kirjoituksen logiikkaa; ei löydy. Villisti ja Vapaasti improvisoitte, taivutatte sanoja ja miksei, lisäätte sanan tai kaksi, jos kokonaisuus siten tuntuu paremmalta. Mistä on kyse, häh.

1 kommentti:

  1. Mä kun oon yrittäny löytää sanoista logiikkaa ja miettiny et ehkä se sieltä löytyy kun kaikki sanat on kasassa :D Joten kiitos vinkistä! -Ella

    VastaaPoista

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.