perjantai 12. joulukuuta 2014

12. luukku; "Hei me ollaan Villihevoisia!"

(Nyky)hevoSILla, riippumatta asuinpaikasta (=karsinatalli, pihatto, Villi Erämaa jne) on edelleen laumaan päästessään aivan samat eleet ja touhut kuin kauankauan sittenkin. Ei haittaa, vaikka olisi aikuinen joutilashevonen, juuri vieroitettu tai nuoren oriutensa kukoistuksessa oleva kaksi- tai kolmevuotias. Kaikki leikkivät saman kaavan mukaan, harjoittelevat Sitä Suurta Hetkeä varten, jolloin laumanjohtaja on aika haastaa. Harvallapa se hetki eteen (onneksi) tulee, vaan aina on yhtä kiehtovaa ja hilpeää seurata hevosten leikkimistä. Myös kysymyksiä herättävää.. Kumpi määrää leikin tahdin; kuinka kauan ollaan turpa turpaa vasten? Kumpi ensimmäisenä polkaisee etujalalla? Kumpi nousee ensin pystyyn ja kumpi päättää, että nyt riittää? Leikki ei koskaan lähde täyteen vauhtiinsa heti välittömästi, mutta ihan heti välittömästi leikki kyllä voi loppua. Riittää, että kuuluu heinäkärryn ääni..


Siinä missä yksi kaksivuotias liinakkosuomenhevosori loppuu, alkaa toinen kaksivuotias liinakkosuomenhevosori :D

Juniori käy keulimaan seniorille.. vain jotta seniori voi sen jälkeen keulia juniorille..

Nämä puolivuotiaat olivat Todellisia Villihevosia, ainakin omasta mielestään..

Voisivatkohan loimivalmistajat harkita, että kokopäivätarhaavat orivarsat olisivat loimien koekäyttäjiä, testaisivat uusia ennen markkinoille vientiä, tyyliin.. "ei, tämä loimi ei voi mennä markkinoille, sillä se meni ensimmäisen pienen temmellyksen seurauksena tuhannen p..n päreiksi"?

Korvienvälirapsutusta omintakeisellä tyylillä?

Seura teki kaltaisekseen.. Ruu oli tosi rauhallinen ja kiltti, mutta kun kaikki muutkin keulivat ympärillä, niin pitihän senkin sitten.. välillä :D

Miten se menikään, suokit hitaita ja puoliveriset sitten sähäkämpiä? Että tässä kun Onnimanni on jo pystyssä, niin Sakke harkitsee kahdellajalallaoloa? :D

"Hei voitsä nyt jo lopettaa tuon huitomisen?!" :D

Kaksitoista tavua on jo kasassa kilpailua varten (onhan?!), kolme enää kerättävänä! Ensi tiistaihin mennessä kun lähetät tavuista kerätyn lauseen minna(a)paivakummunhevostila.fi, olet mukana arvonnassa ja koska kalenterit tulivat eilen ja ne ovat toodeellla hienot (ainaski mun mielestä), ehkä kannattaa viitsiä vaivautua.

Tosin jos ei jaksaviitsivaivautua, ei haittaa yhtään, sillä voi kalenterin toki aina ostaakin :D Lisätietoa täällä!

Perjantaiterkuin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.