maanantai 22. joulukuuta 2014

22. luukku; Talvipäivänseisaus..

.. ja aina se yhtä pitkä ja väsyneen onnellinen huokaus, kun tähän päivään päästään!! Olen aina sanonut, että loka-marraskuu pitäisi poistaa kalenterista, eikä tämäkään vuosi ole tehnyt poikkeusta tähän toiveeseen. Pimeää, synkkää, plääh! Se usva, mikä alkusyksystä innostaa kuvaamaan ja nauttimaan maisemista, on kovin väsyttävää näin marraskuussa. Kuinka kuvaat VALOkuvia, kun ei sitä VALOA, edes utuista, ole nähnyt kuin kerran kaksi kuukaudessa?!

Talvipäivänseisaus on vuoden pimein päivä, tästä hiljalleen lähdemme valoa kohti. Ei se päivän pituus nyt minuuttimääräisesti NIIN dramaattisesti pitene, mutta mielessäni tällä päivällä on aina ollut valtava merkitys (melkein jo jouluakin suurempi). Usvatpaskatloskat on paljon helpompi sietää ja jaksaa, kun tietää, että suunta on valoisampaan. Tämän pimeän päivän kunniaksi haluan tehdä juhlapostauksen, josta kaikki kunnia ja kiitos kuuluu fb:n "Suomenhevonen - paras hevonen"-ryhmän aktiivisille ihmisille ja heidän valokuvilleen. Miljoonat kiitokset teille, näin hienoja postauksia ei ole tässä blogissa ollut!

Kuvia ei ole paremmuuttaan tai huonommuuttaan laitettu yksinään tai kollaasiin; eilen listasin kärkikuusikon (täällä!).

Kuten eilen kirjoitin, usvahetket ovat minun heikko kohtani ja näistä aina nautin suunnattomasti. Kiitos Tiina Suvanto!

Vastavaloa aina (täysin syyttä) herjataan. Jälkikäsitellen kuva saa ansaitsemansa valon ja värin :) Kiitos Anniina Vuohelainen!

Tämän ehdottomasti halusin nostaa yksinään näytille, ihan vain siksi, että kun useat (ainakin tuolla fb:n luontokuvaajatyms. ryhmissä) marmattavat, että "kyllä minäkin ottaisin mutta kun ei ole kunnon kameraa plaaplaa". Satu Sunikka on ottanut tämän valokuvan Lumia 720-puhelimella (hiukan autoin jälkikäsittelyssä, niin kuin vastavalokuvissa usein on tarpeen). AI ETTEI SAA KUNNON KUVIA ILMAN KUNNON KAMERAA?! :D

Miljoonat kiitokset Jaana Korja, Noora Paino, Maria Pohjolainen  sekä Heikki ja Raija Saukko!

Ja myös kiitokset Silja Wisse, Sanna Heikkilä, Riikka Immonen, Hanna Rannanjärvi ja Mia Korte!

Tätä Johanna Niskasen ottamaa kuvaa jo eilen pohdiskelin. Eilisen kärkikuusikkolistassa olevaa kuvaa ei oltu käsitelty, tämän kuvan tässä käytin kuvan Picasan kautta, ihan vain siksi, että näkee värit, mitkä kätkeytyvät kuvaan. Edelleen huokailen, että on kaunis tämä kaksikko!

Tämä olisi kyllä kuvana ollut ihan kärjessä, mikäli itse kuva ei olisi ollut niin kehnolaatuinen tai aitoja olisi ollut vähän vähemmän. Vaan mitä tulee Sanna Sainion kokemaan hetkeen, ei tällaisille juuri löydy voittajaa. U-P-E-A!

Kiitos Eeva Meriläinen, Satu Sunikka, Anniina Kupiainen, Mirka Mönkäre, Jenni Rautio ja Sanna Männistö!

Voi että. Kyllä näiden avulla taas jaksaa!

Ainakin tänne Kanta-Hämeeseen Jokioisille on luvattu lumisadetta tälle päivälle. Sehän vaan passaa, huomenna ollaankin sitten aurinkoisten hankien keskellä. No jos ei oikeasti niin ainakin täällä blogissa (eikä siellä edelleenkään ole vissiin yhtäkään minun ottamaani kuvaa!!) :)

Maanantaiterkuin

P.S. Rauhalliseen ja erittäin hyvintoimivaan pihattolaumaan mahtuisi 1-3 hevosta, aikuista ruunaa tai v.2013-2014 syntynyttä oripoikaa! Siellä on nyt viisi hevosta; aikuinen suomenhevosruuna laumanjohtajana sekä neljä orivarsaa (kaksi viimekesäistä ja kaksi kolmivuotiaaksi kääntyvää). Lisätietoa tuosta ylempänä olevasta "Päiväkummun Hevostila"-linkistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Positiivinen palaute on aina ihan ihanaa ja rakentava palaute erittäin tarpeellista; näitä saa siis viljellä enemmänkin. Kiukuttelijat, haukkujat ja nillittäjät voivat hengittää syvään vuorokauden verran ja jos edelleen ovat samaa mieltä, voivat toki sitten kommentoida.